|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
asia85 kandydat

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 19:07 Temat postu: |
|
|
tak dziewczyny ale nie tak sobie to wszystko wyobrazałam... a tam najwazniejsze zebysmy my byli szczesliwi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 20:40 Temat postu: |
|
|
z naciskiem na słowo "MY" szczerze mówiąc wątpię, by w rzeczywistości to, kiedy Wasi rodzice sie poznają, miało jakiś wielki wpływ na Wasze szczęście  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daria gaduła

|
Wysłany: Czw 28 Sty 2010, 21:49 Temat postu: |
|
|
My nie mieliśmy z tym problemu choć nasi rodzice poznali sie w bardzo, bardzo smutnych okolicznościach.. Otóż los tak chciał, że 4 lata temu poroniłam i kiedy wyszłam ze szpitala tata mojego A. przyjechał do nas z kwiatami i słowami otuchy. Mimo smutnych okoliczności spotkanie przebiegło w miłej , ciepłej atmosferze i moja mama i tata A. znaleźli wspólny język;) i tak od tamtego czasu mama jeździ czasem z nami(A.mieszka ze mną u mojej mamy od 2 lat)
do teścia czasem nawet na 2/3 dni ( z racji tego,że dzieli nas ok 90km odleglości). Co roku też spędzamy tam 1szy albo 2gi dzień świąt. A i mój przyszły teść też czasem nas odwiedza i narazie wszyscy zyjemy w zgodzie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kwiatus uzależniony

|
Wysłany: Sro 3 Lut 2010, 14:13 Temat postu: |
|
|
Ja osobiście bardzo bałam się spotkania naszych rodziców, a dokładnie mojej mamy i jego rodziców (Mój tata zmarł 13 lat temu )Postanowiliśmy zrobić dobrą obiado- kolacje. Spotkanie (ku mojemu zdziwieniu) bardzo się udało.... Wizytę zorganizowaliśmy rok po Naszych zaręczynach i tym samym rok przed ślubem... Teraz właśnie na wiosnę będzie kolejne spotkanie, ale tym razem w domu u T. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga.g uzależniony

|
Wysłany: Pią 5 Lut 2010, 11:35 Temat postu: |
|
|
Z racji tego, że dzieli Nas w Polsce kawał drogi oraz to, że obecnie jesteśmy za granicą i rzadko bywamy w Polsce, a jeśli już to na krótko, to jakoś tak się złożyło, że Nasi rodzice (a dokładnie moi rodzice i mama A., bo ojciec Jego nieżyje) nie mieli okazji się poznać. Specjalnie też ich namawiać nie będziemy, a ostatecznie doszliśmy do wniosku, że poznają się na klika dni przed ślubem. I nikt z tego powodu nie czuje się urażony, myślę, że nawet nie ma większej potrzeby, bo jeśli chodzi o organizację i koszt ślubu, płacimy sami. To jest chyba najlepsze rozwiązani dla Nas. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pannasandy kandydat

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 17:24 Temat postu: |
|
|
NASI RODZICE POZNALI SIĘ 2 MIESIĄCE PO TYM JAK ZACZĘLIŚMY BYĆ RAZEM TO BYŁO BARDZO NATURALNE I FAJNE SPOTKANIE JAKIEŚ 6 LAT TEMU DO DZIŚ TO WSPOMINAJĄ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Czw 6 Maj 2010, 17:22 Temat postu: |
|
|
Stoję właśnie przed wielkim wyzwaniem - zapoznawania rodziców!
Wymyśliliśmy, że zaprosimy mamę mojego narzeczonego (z jedną z jego sióstr dla towarzystwa) na weekendowy obiad, grilla u moich rodziców na działce.
Chcemy to zrobić pojutrze (ale stres!).
Pozostaje kwestia taty W.
W. mówi, że najchętniej by go gdzieś utopił, żeby nie było problemu, no ale oficjalnie szukamy innego wyjścia.
Rodzice mojego TZ sa rozwiedzeni. Tata pił. Teraz jest trzeźwym alkoholikiem już jakiś czas.
TZ nie utrzymuje z nim jakiś mocno ciepłych stosunków, ale też głupio całkiem pominąć jego istnienie!
Macie pomysł, jak to rozwiązać?
Ojciec nie jest aż taki "zły", żeby go nie zapraszać na ślub - a jesli zapraszamy, to należałoby go jakoś pokazać moim rodzicom.
Jak myślicie, kiedy i jak?
Na ten weekend go nie zapraszamy - więc co dalej? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Czw 6 Maj 2010, 17:32 Temat postu: |
|
|
Faktycznie delikatna sytuacja... może na neutralnym gruncie, na przykład w jakiejś miłej, zacisznej herbaciarni? Tak, żeby było jednocześnie przytulnie, spokojnie, ale nie na siłę familiarnie? _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Czw 6 Maj 2010, 17:37 Temat postu: |
|
|
@ deina
Ale z tym też jest problem, bo trzeba jakoś przetransportować którąś ze stron. Moja rodzina jest z Warszawy, a rodzina narzeczonego z Ostrołęki.
Więc taki niefamilijny wypad na herbatkę będzie połączony z 3godzinną jazdą i wtedy to już głupio po godzince się rozejść.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Czw 6 Maj 2010, 17:47 Temat postu: |
|
|
Ups, to gorzej... to może weekendowy wypad na zwiedzanie Ostrołęki, z noclegiem w jakimś pensjonacie/hotelu, obejmujący spotkanie w herbaciarni z ojcem, może też z oddzielną rewizytą u mamy Twojego narzeczonego? Nie mam pojęcia co prawda, jakie atrakcje turystyczne znajdują się w Ostrołęce, ale jakieś na pewno są? _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|