|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
froog7 gaduła

Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 261 Skąd: Mazowsze - serce Polski
|
Wysłany: Pią 12 Kwi 2013, 11:39 Temat postu: |
|
|
Oczywiście tuby ale bez szału, będą 2 małe wyrzucające serduszka białe i czerwone. Oczywiście będą płatki róż. To z naszej strony o czym my pomyśleliśmy. Wydaję mi się iż nie zabraknie monet i ryżu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Pią 12 Kwi 2013, 11:49 Temat postu: |
|
|
mnie przeraża ten ryż szczególnie jak tona zostaje we fryzurze panny młodej  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pią 12 Kwi 2013, 15:52 Temat postu: |
|
|
W takim razie tuby absolutnie nie wchodzą w grę, jeśli mogłyby cokolwiek zabrudzić. Tak, mnie też ryż przeraża. O tyle mamy dobrze, że możemy przed kościołem sypać i rzucać czym chcemy.
Ruda dobry pomysł z tą giełdą, przecież i tak musimy jechać po kwiaty do kościoła. Jak myślicie ile tych róż do obskubania kupić |
|
Powrót do góry |
|
 |
kometa kandydat

|
Wysłany: Wto 16 Kwi 2013, 8:10 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, czy spotkałyście się z tym, że obsypywanie pary młodej ma jakąś głębszą symbolikę? Ostatnio moja mama zadziwiła mnie w tym temacie twierdząc, że im większą ilością pieniążków zostaniemy obsypani, tym lepiej nam się będzie powodzić w życiu, więc warto zadbać o to, żeby goście mieli nas czym sypać. Inna sprawa, że podobno kto więcej zbierze pieniążków, ja czy mój luby, ten będzie trzymać w domu kasę. Zastanawiam się, czy sypanie ryżem lub płatkami ma podobną "symbolikę". Wiecie coś o tym? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Wto 16 Kwi 2013, 8:13 Temat postu: |
|
|
kometa o zwyczajach i zabobonach ślubnych jest osobny temat.
Poza tym, jeśli mielibyśmy żyć tymi przesądami, to nie wychodzilibyśmy z domu.
Tyle w tym temacie. Kontynuujmy dyskusję w odpowiednim miejscu.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martylda maniak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ZaproszeniaSlubne kandydat

|
Wysłany: Wto 16 Kwi 2013, 13:08 Temat postu: |
|
|
Kithy napisał: | mnie przeraża ten ryż szczególnie jak tona zostaje we fryzurze panny młodej  |
Ryż we włosach, zmora. Na weselu przyjaciół ks. poprosił gości, by nie rzucali w nich ryżem...bo będą mieli dzieci ze skośnymi oczami. W gruncie rzeczy chodziło mu o porządek przed kościołem. Goście i tak zrobili swoje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kometa kandydat

|
Wysłany: Czw 18 Kwi 2013, 21:46 Temat postu: |
|
|
Martylda napisał: | http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?p=487769#487769 tu będzie odpowiednie na to miejsce  |
Bardzo pouczająca lekturka, dzięki Nawet nie wiedziałam, że aż tyle jest tych zabobonów. I sorki, bo chociaż wpadam tu od czasu do czasu w poszukiwaniu rady - jedno z niewielu miejsc w necie, które porusza wszystkie tematy dotyczące ślubu, to jeszcze nie ogarnęłam całości.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lamorela guru

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Roma89 kandydat

|