|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juliette guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 12:20 Temat postu: |
|
|
| loute napisał: | Ja się najbardziej boję, że nie zuważę tego skoku i przeocze owulację i nam się niespodziewana dzidzia trafi już w pierwszym cyklu . Z tego względu będziemy chyba hiper-ostrożni i w ogóle to nie wiem jak to będzie . |
Oczywiście, że przez jakiś czas po odstawieniu tabletek obserwacja może być utrudniona. Początkowo możesz w ogóle nie mieć owulacji. Organizm potrzebuje trochę czasu, żeby dojść do normy. Na razie możecie zdecydować się na połączenie obserwacji NPR z prezerwatywami. A po kilku cyklach przejść zupełnie na NPR, kiedy będziesz pewna swoich obserwacji.
| Cytat: | Gdzieś też czytałam, że strona niewierząca nie składa przysięgi  |
Oczywiście to nieprawda. Składa taką samą przysięga jak strona wierząca, tylko nie wypowiada ostatnich słów, tzn. "Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący, w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci". _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 12:26 Temat postu: |
|
|
No właśnie, wiedziałam, ze to bujda na resorach Juliette, byłaś już kiedyś na takim ślubie?
Co do NPR, tak właśnie myślałam. Nienawidzimy prezerwatyw, no ale cóż, chyba tak trzeba będzie zrobić . Ale to i tak nie przez cały cykl, tylko w okolicy owulacji, no bo po, to już nie ma sensu się tak katować, prawda? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 12:30 Temat postu: |
|
|
| loute napisał: | | Juliette, byłaś już kiedyś na takim ślubie? |
Niestety nie miałam okazji.
| Cytat: | | Ale to i tak nie przez cały cykl, tylko w okolicy owulacji, no bo po, to już nie ma sensu się tak katować, prawda? |
Oczywiście że nie przez cały. NPR daje ten komfort, że określa dni w 100% niepłodne Choć oczywiście przez jakieś pół roku trzeba zachować większą ostrożność  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 12:46 Temat postu: |
|
|
No właśnie Większa ostrożność, ale przynajmniej mam pewność, że nie puchnę od hormonów Mój ukochany już został poinformowany, i mnie rozumie, nawet jeśli będzie to mniej wygodne niż z tabletkami (dla niego). Poza tym, bardzo chcemy mieć gromadkę dzieci, więc najważniejsze jest żeby były zdrowe, a hormony niewiele mają wspólnego ze zdrowiem dziecka. Będziemy próbować  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 16:50 Temat postu: |
|
|
Wie ktoś może, czemu w necie i nie tylko.. przy poradniach są tylko adresy i godziny otwarcia - żadnych telefonów?
Czy mamy sie po prostu udać w podanych godzinach?
I wtedy dopiero zapisać, czy od razu juz trafić lub nie na jakieś spotkanie?
Nurtuje mnie to, bo już 3ci tydzień z rzędu nie udaje nam się znaleźć czasu, by przejść się w godzinach pracy poradni (2,5 godziny, jeden dzień w tygodniu). _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 17:38 Temat postu: |
|
|
Smużko, czemu nie u Dominikanow, skoro i tam nauki? Telefon do pani Edyty jest na stronie, a w razie gdybyś nie znalazła daj znać podesle na PW  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 18:19 Temat postu: |
|
|
Bo chcieliśmy u nas w parafii.
Mamy rzut beretem.
Tel. do dominikanów mam. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 20:28 Temat postu: |
|
|
To się szybko decyduj, bo terminy u Dominikanów odległe, a nie zawsze się da w tydzień załatwić  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 20:30 Temat postu: |
|
|
Ja jestem zdecydowana.
Nie chcę u dominikanów.
Chcę u nas w parafii. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Wto 26 Paź 2010, 22:18 Temat postu: |
|
|
my w końcu robimy nauki w styczniu we Francji, tam to trwa jeden dzień. nie wiem tylko czy ksiądz je potraktuje jak odbyte razem z poradnią czy bez.
a tak poza tematem: czy ktoś wie czy świadkowie muszą być ochrzczeni? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|