|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
asik guru

|
Posted: Mon 14 Apr 2014, 14:43 Post subject: |
|
|
Zadzwoń do zusu i spytaj, jak odpowiedź nie będzie coś Ci pasować to zadzwoń drugi raz do kogoś innego - wtedy porównasz. Możesz do nich dzwonić anonimowo, bez podawania danych firmy czy czegokolwiek.
Jeśli chodzi o pracę na urlopie macierzyńskim to normalnie możesz prowadzić działalność. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
natalia_w moderator

|
Posted: Mon 14 Apr 2014, 14:50 Post subject: |
|
|
Karolina, ja macierzyński mam z działalności. Normalnie teraz ją prowadzę.
Wydaje mi się, że ty też będziesz mogła.
Pisz do nich maila przez formularz http://pue.zus.pl/generalquery.
Jak jak czegoś nie wiem to do nich pisze.
Ostatnio dowiedziałam się, że będąc na macierzyńskim, właśnie mogę prowadzić działalność, ale dodatkowo mogę też podjąć pracę (ale to po tych podstawowych 26 tygodniach) |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Fri 9 May 2014, 8:49 Post subject: |
|
|
Dziewczyny- czy któraś się orientuje, czy mogę pobierać w czasie tych pierwszych 20 tygodni- świadczenia z miejsca pracy I Z DZIAŁALNOŚCI gospodarczej
Można z dwóch miejsc
Pomyślałam, żeby P otworzył na te pół roku swoją działalność i podpisywał umowy z rodzicami  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Sun 25 May 2014, 8:25 Post subject: |
|
|
Dziewczyny ja mam pytanie trochę z innej beczki. Roczny macierzyński już skończyłam, teraz odbieram wychowawczy, niedługo wracam do pracy. Zastanawiam się, czy okres urlopu macierzyńskiego będzie brany pod uwagę przy wyliczaniu średniej z 12 miesięcy potrzebnej do kolejnego macierzyńskiego? 60% pensji przez pół roku mocno by mi zaniżyło tę średnią  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
amanda12 Guest
|
Posted: Wed 2 Sep 2015, 13:56 Post subject: |
|
|
Poszukaj takiego info na http://superksiegowa.pl/blog/zmiana-pkd-a-ceidg/
Ja tam znalazłam wiele info na ten temat! Nawet jak wyliczyć chorobowe i inne zasiłki. Polecam bo to bardzo ciekawy portal. |
|
| Back to top |
|
 |
barksi uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce