|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asik guru

|
Wysłany: Pią 13 Sty 2012, 13:36 Temat postu: Scenariusz wesela |
|
|
Ostatnio spotkałam się ze stwierdzeniem "scenariusz wesela".
Chodzi tu o dokładne rozpisanie, godzina po godzinie, tego co będzie się działo w dniu ślubu i wesela, np.
9:00 fryzjer
10:00 kosmetyczka
11:00 przyjazd świadków
...
19:00 wejście na salę
19:10 powitanie młodych
19:30 obiad
20:00 pierwszy taniec
...
itd..
Taki scenariusz podobno dobrze rozdać świadkom, rodzicom, fotografom, zespołowi.
Czy wy takie scenariusze sporządzacie, czy według was jest to zbędne?
Przyznam, że dla mnie scenariusz to fajna sprawa, ale tylko dla dj'a i sali, bo oni muszą się ze sobą zgrać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kraki kandydat

|
Wysłany: Pią 13 Sty 2012, 23:54 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj wpadł mi do głowy pewien pomysł na ślub. Taki w zupełnej tajemnicy. Poinformowani będą tylko świadkowie... Najbliższe osoby poprosi się wcześniej o przybycie o konkretnej godzinie we wskazane miejsce i dalej podprowadzi pod urząd! To dopiero byłaby niespodzianka.
Ja nie będę miała więcej niż 30 gości Chyba wymyśliłam swój ślub marzeń  _________________ Każdy z nas jest aniołem z jednym skrzydłem, dlatego by móc latać musimy się bardzo mocno trzymać drugiej osoby...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Sob 14 Sty 2012, 0:18 Temat postu: |
|
|
Kraki napisał: | Dzisiaj wpadł mi do głowy pewien pomysł na ślub. Taki w zupełnej tajemnicy. Poinformowani będą tylko świadkowie... Najbliższe osoby poprosi się wcześniej o przybycie o konkretnej godzinie we wskazane miejsce i dalej podprowadzi pod urząd! To dopiero byłaby niespodzianka.
Ja nie będę miała więcej niż 30 gości Chyba wymyśliłam swój ślub marzeń  |
Oj jestem coraz bliższa podobnemu scenariuszowi do Twojego, tylko mu nikomu byśmy nie powiedzieli o ślubie i nikogo na niego nie zabrali
Mam dwa pytania. Ponieważ przewidujesz stosunkowo małą liczbę gości, więc zapewne bardzo dobrze znasz każdego z nich. Pytanie pierwsze: czy masz pewność, że wszyscy się stawią? Goście wcześniej poinformowani są w stanie jakoś zaplanować sobie wolne na ten dzień. Drugie pytanie: czy nie wyniknie z tego atmosfera lekkiej konsternacji na zasadzie " eeeee, ale o co chodzi?"
Acz niespodzianka niezła i na pewno zapamiętana _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheryl maniak

|
Wysłany: Sob 14 Sty 2012, 11:49 Temat postu: |
|
|
...........
Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Wto 17 Sty 2012, 19:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja_82 maniak

|
Wysłany: Sob 14 Sty 2012, 20:25 Temat postu: |
|
|
Ja od dawna już mam taki scenariusz. Na razie trzymam go dla siebie. Przed samym weselem dam świadkom.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Frank kandydat

|
Wysłany: Sob 14 Sty 2012, 21:40 Temat postu: |
|
|
scenariusz bardzo może pomóc w spokojnym przeżywaniu tego dnia _________________ pozdrawiam
Frank |
|
Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 12:19 Temat postu: |
|
|
Słyszałam, że Nasz muzyk szczegółowo omawia tę kwestię, ale się temu nie dziwię. Każde wydarzenie ma jakąś ustaloną kolejność, scenariusz jest wtedy bardzo pomocny _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 15:00 Temat postu: |
|
|
ja z kolei mam takie coś, że muszę wszystko mieć dopracowane co do godziny i scenariusz jak najbardziej będzie "grany" w moim przypadku
ale szczerze Wam powiem, że nie wiedziałam, że takie rzeczy się robi normalnie, ja po prostu zrobię to z czystej wygody organizacji
eh, ile to się można dowiedzieć na tym forum ciekawych rzeczy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
belegia kandydat

|
Wysłany: Pon 30 Sty 2012, 16:50 Temat postu: |
|
|
Hmmm, dobry pomysł z tym scenariuszem, ale coś czuję, że jak taki spisze, to zarówno narzeczony, jak i rodzice, mnie obśmieją Ale ja lubię mieć rozpisane wszystko godzinowo, np. plan podróży W sumie taki plan wesela np. dla świadków byłby najpotrzebniejszy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|