|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
takasobieja kandydat
|
Wysłany: Pon 19 Wrz 2011, 15:01 Temat postu: DJ - jakie wrażenia? |
|
|
Witam,
mam pytanko do tych, którzy na swoim weselu mieli zamiast kapeli muzycznej DJ'a.
Wcześniej nie braliśmy z Narzeczonym takiej opcji pod uwagę, ale ostatnio byliśmy na imprezie, gdzie grał DJ i byliśmy zachwyceni... Umiał namówić gości do zabawy i przede wszystkim nie było przerw I mamy taki dylemat zamawiać czy nie... Prosimy o poradę... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
tommuzyk kandydat
|
Wysłany: Pon 19 Wrz 2011, 15:50 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez tommuzyk dnia Pią 2 Gru 2011, 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
zabcia kandydat
|
Wysłany: Sro 5 Paź 2011, 20:53 Temat postu: |
|
|
Ja byłam na takim weselu i powiem tak... nie biorę pod uwagę innej opcji niż DJ! oczywiście DJ weselny a nie wydarty z jakiejś imprezowni
Dlaczego mi się podobało?
Puszczał każdy rodzaj muzyki! Jeżeli masz ulubione utwory dajesz mu listę i już! (piosenki weselne, biesiadne, disco polo, współczesne, zagraniczne i inne)
Poza tym jak już wspomniałam to był DJ weselny więc prowadził też zabawy, konkursy..
Plus jest taki: masz pewność ze nie będzie fałszowania Twoich ulubionych utworów
popr.pisownię, polskie lit /mod wid/ |
|
Powrót do góry |
|
|
WIDEOFILM moderator
|
Wysłany: Wto 18 Paź 2011, 21:46 Temat postu: |
|
|
Cytat żabci:Plus jest taki: masz pewność ze nie będzie fałszowania Twoich ulubionych utworów
A to prawda.
Należy jeszcze dodać i koszty obsługi muzycznej.W przypadku zespołów muz. mamy kilka żołądków do wykarmienia, a tu mamy tylko 1. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
Powrót do góry |
|
|
Karolina1984 guru
|
Wysłany: Wto 18 Paź 2011, 23:39 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem- zależy od kasy. Jak do 2500zł- lepiej DJa. Dobre zespoły są drogie.
Dla mnie żywa muzyka jest niezastąpiona. Nawet najgorszy zespół oceniam mimo wszystko cieplej niż słabego DJa....... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 19 Paź 2011, 11:58 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: |
Dla mnie żywa muzyka jest niezastąpiona. Nawet najgorszy zespół oceniam mimo wszystko cieplej niż słabego DJa....... |
Podpisuję się wszystkimi kończynami. Żywa muzyka, dźwięki werbla, który nadaje rytm tańcom, sax, który jeszcze to potęguje- DJ tego nie zastąpi.
No i nie mogę zgodzić się z tym, że w przypadku DJa nie ma mowy o zafałszowaniu ukochanych kawałków. Byłam światkiem takich "miksów"i "ulepszeń" niektórych cudownych piosenek, że podchodziło to pod profanację |
|
Powrót do góry |
|
|
Karolina1984 guru
|
Wysłany: Sro 19 Paź 2011, 12:16 Temat postu: |
|
|
U mojej siostry był właśnie DJ- chyba najgorszego sortu jaki istnieje. Muzyka była głośna aż do bólu- i póki nie zwrócono mu uwagi, puszczał jakieś koszmarne kawałki w aranżacji niemalże techno! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 19 Paź 2011, 12:56 Temat postu: |
|
|
Ano, dlatego zawsze trzeba sprawdzić usługodawcę, żeby takie kwiatki nie wyszły już na imprezie.
W ogóle, trochę nie rozumiem tego stwierdzenia, o fałszowaniu ulubionych kawałków. Bo przecież praca DJa nie polega na tym, żeby siedzieć i odpalać po kolei piosenki, tylko żeby np. ze szlagierów rockowych robić kawałki taneczne (przynajmniej ja to tak rozumiem). No i tutaj marny DJ polegnie, bo podłożywszy tylko pierwszy lepszy techno- bit nie osiągnie kawałka tanecznego. Jeśli jest jakiś dobry, to ok.
Ale wcale a wcale, wybór DJ nie oznacza, że uniknie się sytuacji imprezy zepsutej przez muzykę |
|
Powrót do góry |
|
|
spasi maniak
|
Wysłany: Sro 19 Paź 2011, 13:50 Temat postu: |
|
|
Ja się dziwię że młodzi wzięli dj'a i nie uzgodnili z nim rodzaju muzyki... Nasz dj nas przez dłuższy czas wypytywał jaką muzykę chcemy, jaki jest klimat wesela i sali, przy czym chcemy się bawić z czego kategorycznie ma nie być. Tak samo gadaliśmy z nim o oczepinach i oświetleniu. Również poprosił nas o zrobienie listy kilku ulubionych zespołów i kawałków których nie może u nas zabraknąć.
Popr pisow.Nowe zdanie z d.lit, pol.litery/mod/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewelinka89 moderator
|
Wysłany: Sro 19 Paź 2011, 15:20 Temat postu: |
|
|
spasi napisał: | Ja się dziwię że młodzi wzięli dj'a i nie uzgodnili z nim rodzaju muzyki... Nasz dj nas przez dłuższy czas wypytywał jaką muzykę chcemy, jaki jest klimat wesela i sali, przy czym chcemy się bawić z czego kategorycznie ma nie być. Tak samo gadaliśmy z nim o oczepinach i oświetleniu. Również poprosił nas o zrobienie listy kilku ulubionych zespołów i kawałków których nie może u nas zabraknąć.
Popr pisow.Nowe zdanie z d.lit, pol.litery/mod/ |
Właśnie;p To chyba podstawa ustalić jaka muzyka będzie puszczana. O ile zespół może mieć ograniczony repertuar, to przy dj jest większe pole do popisu, więc jak można to pominąć? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|