Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bozena kandydat
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 20:55 Temat postu: Brak panienek i kawalerów |
|
|
Było podobne pytanie ale w tamtym poscie przeobraziło sie w inne,zaczęły sie odpowiedzi nie związane z tematem dlatego zakładam nowy temat.
Kochane bardzo chciałabym rzucać welonem i mój P muchą bo poprostu podoba sie nam ten zwyczaj ale jest jeden problem.Będą u nas na weselu dwie dziewczynki w wieku 9 i 13 lat i trzech chłopcow w wieku 3,12,14 lat a potem to już wszyscy żonaci i mężatki.A te dzieci co ich wyżej wymieniłam to kuzynostwo.Ci chłopcy to raczej uciekną niż będą łapać muchę...he he znam ich już troszke.....Macie jakieś pomysły jak to zrobić? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
sopocianka maniak
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 21:14 Temat postu: |
|
|
Nic mi nie przychodzi do głowy. Naprawdę nikt z Waszych znajomych się nie ostał? _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
Powrót do góry |
|
|
bozena kandydat
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 21:27 Temat postu: |
|
|
sopocianka naprawdę nikt _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
straszna_dama guru
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 21:34 Temat postu: |
|
|
Poprzestałabym na zabawie. Bez wyniosłego "nowa para młoda", ale po prostu jakiś wspólny taniec, karny kieliszek wódki, albo drobny upominek (może być to np. butelka wódki weselnej, czy coś pamiątkowego) i już. Wodzirej, kto by tam nie był, może wprowadzić jakiś zabawny wstęp, że to konkurs i takie tam. Jeśli towarzystwo lubi się bawić to się spodoba. Przecież to rzucanie welonu i tak małżeństwa nie wróży _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Liziii guru
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 21:36 Temat postu: Re: Brak panienek i kawalerów |
|
|
bozena napisał: | Było podobne pytanie ale w tamtym poscie przeobraziło sie w inne,zaczęły sie odpowiedzi nie związane z tematem dlatego zakładam nowy temat.
|
watek warto odswiezyc i ponowic pytanie, nie ma potrzeby zakladania kilku bo zwykle koncza sie one po kilku stronach, a robi sie wiekszy bałagan przez to dla kolejnych, nowych uzytkownikow. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Juliette guru
|
Wysłany: Pon 11 Paź 2010, 21:38 Temat postu: |
|
|
Jeżeli goście są przywiązani do symboliki oczepin, nawet jeżeli nie wierzą w ich magiczną moc to siłą przecież nikt nie będzie wyciągał małżonków na parkiet, żeby udawali panny i kawalerów. Ja bym w takiej sytuacji mimo wszystko zrezygnowała. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sony85 maniak
|
Wysłany: Wto 12 Paź 2010, 18:47 Temat postu: |
|
|
...a może są jacyś goście "z odzysku" że tak to nazwe...rozwiedzeni albo owdowiali..u nas na weselach ciotki wdowy zawsze próbowały złapać hehe.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
marta_ges moderator
|
Wysłany: Wto 12 Paź 2010, 19:17 Temat postu: |
|
|
Nie radzę wyciągać do takiej zabawy starsze osoby. U mojego kuzyna tak zrobili i wyszło dość żenująco, bo podwiązkę złapała 60 letnia ciotka, a krawat 20 letni chłopak i dj nalegał żeby się pocałowali.. Chłopak był bardzo zawstydzony i nie wiedział co zrobić..aż mi go było szkoda.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sony85 maniak
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 12:43 Temat postu: |
|
|
ale koleżanka pisze ze młodych u niej brak...poza małoletnią młodzieżą....więc gdyby sie znależli sami starsi...to czemu nie.....jeśli nie to porostu zrezygnować z tego zwyczaju i wymyślić w zamian inny..jak już ktoś wcześniej pisał...wskazać jakąś nagrodę za złapanie welonu dla Pań i dla Panów...można wymyslić cokolwiek byle goście byli zadowoleni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sony85 maniak
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 12:45 Temat postu: |
|
|
..mozna np..wedle zasady..że ten kto złapał nastepny wyjdzie za mąż lub sie ożeni..można by to zastąpić młodymi którzy jeszcze niemają potomstwa i ten kto złapie temu się niedługo pocznie maleństwo.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|