|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dyta007 początkujący
|
|
Powrót do góry |
|
|
geoAsia uzależniony
|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 13:17 Temat postu: |
|
|
Ja bym się nie odważyła _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mel_Si gaduła
|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 15:03 Temat postu: |
|
|
Nie wierzę w taką "taniość". Cena z pewnością jest adekwatna do jakości materiału, no więc szału bym się nie spodziewała. Na zdjęciach zawsze wszystko wygląda super, a przyślą ci taką sukienkę i będziesz płakać, bo się będzie materiał rozchodził na szwach i w ogóle będzie kiepskiej jakości...
Jak chcesz mieć taką sukienkę, to wydrukuj sobie jej zdjęcie i idź do profesjonalnej krawcowej - ona doradzi ci w wyborze odpowiedniego materiału, tych "świecidełek" i uszyje w zbliżonym fasonie _________________ Dum spiro, spero...
|
|
Powrót do góry |
|
|
aga88 gaduła
|
Wysłany: Wto 28 Paź 2014, 8:32 Temat postu: |
|
|
Znajoma za pośrednictwem podobnej strony też kupiła suknię z Chin tylko jej była princeska czyli kupa tiulu.
Kupiła ją za podobną cenę. Sukienka przyszła w pudełku 10x10 cm strasznie w nie upchana i oczywiście pognieciona. Musiała z nią iść do salonu sukien żeby ją "ratować" porządnie profesjonalnie wyprasować, przerobić wiązanie bo było zrobione krzywo, maszynowo i zrobić jakieś zapięcia na tiul bo nie mocował się w żaden sposób. Jej się opłacało kupić taką sukienkę ale tylko dlatego że znalazła salon który przyjął czyjąś kieckę i przerobił. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
|
Wysłany: Wto 28 Paź 2014, 9:13 Temat postu: |
|
|
Też bym ze zdjęciem poszła do jakiejś krawcowej.
Na zdjęciu pięknie, ale jakościowo pewnie do du***
i nie mówię, że trzeba za sukienkę dać kilka tysięcy, ale nie oczekujmy pięknej sukni od projektanta, jeśli kupujemy ją z Chin za 250 dolców. Ja parę razy przejechałam się na rzeczach z Chin (e-bay) które pięknie na stronce wyglądają a w rzeczywistością jakość jest koszmarna.
Ja za swoją suknie ślubną dałam 700zł, ale była to sukienka prosta i szyta u krawcowej na podstawie sukienki z salonu za 4000zł...no ale wiadomo, że efekt końcowy nie był identyczny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
tynka2506 maniak
|
Wysłany: Sro 29 Paź 2014, 20:39 Temat postu: |
|
|
Ja bym chyba nie ryzykowała tym bardziej , że suknia ślubna musi być bardzo dobrze dopasowana _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
agattt moderator
|
Wysłany: Sro 29 Paź 2014, 22:07 Temat postu: |
|
|
Była już kiedyś na forum dziewczyna, która zamówiła sukienkę z Chin.
Porażka... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
pearl.jamka guru
|
Wysłany: Sro 29 Paź 2014, 22:53 Temat postu: |
|
|
To już widać, że będzie porażka - szczególnie, że ta kiecka trzyma się na biuście....więc bankowo nie będzie Ci pasować...chyba, że jesteś chinką, masz budowę chinki ale i tak.....szkoda kasy. Kupisz kieckę, a i tak ostatecznie uszyjesz albo kupisz w Polsce...przepowiadam to ja. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Judytka_Tom bywalec
|
Wysłany: Pią 28 Lis 2014, 10:29 Temat postu: |
|
|
A ja od dawna zamawiam różne rzeczy, głównie odzież z Chin i muszę się z Wami nie zgodzić Jakoś zawsze jest dobra i nie zdarzyła mi się jeszcze żadna przykra sytuacja. Prawda jest taka, że tu na miejscu wiele z tych rzeczy jest dostępna czasem ze 100% przebiciem ceny. Ktoś kupi taką suknie i sprzeda ją na allegro za 1400 zł... Ja bym się nie bała zaryzykować. Wiadomo, że jakies tam przeróbki będą potrzebne, bo suknia nie jest szyta na miarę, ale i tak koszt sukni + poprawki najczęściej wychodzą taniej niż suknia w salonie _________________ Don't give up! |
|
Powrót do góry |
|
|
tynka2506 maniak
|
Wysłany: Pią 5 Gru 2014, 21:24 Temat postu: |
|
|
widziałam ostatnio taką stronkę na FB reklama vs rzeczywistość i była tam właśnie sukienka ślubna bardzo ładna i często spotykana na allegro ale to co przyszło nie miało nic wspólnego z tym co było na zdjęciu więc mimo wszystko odradzam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|