|  | 

| Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
 |  

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| Karolina1984 guru

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 18:14    Temat postu: Dziecięce kosmetyki . |   |  
				| 
 |  
				| Zauważyłam, że jest na forum szczegółowy temat o pieluchach i chusteczkach nawilżanych- a brak ogólnie tematu dotyczącego dziecięcej higieny i pielęgnacji, stąd pozwoliłam sobie takowy założyć. 
 Mogłybyśmy wymieniać się radami i spostrzeżeniami w trym temacie.

Ja na początek chciałabym polecić jako kopalnię wiedzy ten oto blog:

http://www.srokao.pl/

W zakładce "Analizy" ktoś się natrudził i poddał włąśnie analizie skład prawie wszystkich istniejących dziecięcych kosmetyków. Polecam.

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| pluszak guru

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 19:09    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Chyba też mogłabym analize machnąć, tyle ile ich przetestowałam, to chyba mało kto...  _________________

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Karolina1984 guru

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 19:09    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| No to zacznę od czegoś , co mnie interesuje- kiedyś tu był taki temat- czego używają nasi szanowni małżonkowie  . Troszkę żartobliwie pisałyśmy, jaką ilośc kosmetyków posiadają nasi lubi wybrańcy   
 Spytam- jakie kosmetyki na start mają Wasze dzieci? Co uważacie za "niezbędnik" ?
 U nas na razie jest:
 krem do tyłka na odparzenia- tutaj używamy póki co wszystkiego, co dostałam w szpitalu w wyprawce - jest bepanthen, sudocrem, jakieś coś z Musteli i Nivei , oraz Rossmanowy krem kupiony przeze mnie.
 Płyn do kąpieli- Rossmann
 Oliwka do ciała.
 Chusteczki do tyłka. I to jest wszystko.

Czy potrzeba czegoś więcej ? Twarz czasami smaruję kremem dotyłkowm

EDIT:
 Pluszak, zapraszam. Bardzo chętnie poczytam- i pewnie nie tylko ja.

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| pluszak guru

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 19:18    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| U nas zdiagnozowano na początku AZS i nie wiem czy faktycznie go ma, bo (odpukać) od kilku miesięcy nie ma ani kropeczki. U nas odpadły wszelkie Hippy, Nivea, rossmanowe, ziajki itp... Używamy hiszpańskiego płynu do kąpieli Babe i kremu Clobaza, a do dupki jak gdzieś wynajdę jakieś zaczerwienienie to krem penaten 
 A na start mieliśmy mydełko, oliwkę i krem na tyłek + sudocrem w razie gorszych wysypek na pupce, żadnych płynów, szamponów czy coś

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| nimfa moderator

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 19:26    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| U nas: do kąpieli: babydream i żel do kąpieli i szampon do włosów (ale to dopiero jak się włosy pojawią)
 do pupy: alantan (tańszy odpowiednik bephantenu), rzadko używany ze względu na pieluchy wielorazowe przy których kremu do pupy nie trzeba używać, teraz to już nie używam
 do smarowania ciała: babydreamowy balsam...odkąd wiem że Dotka ma AZS bankrutuje na kremie firmy LaRoche (przetestowałam inne i żaden nie pomógł) na szczęście problem głównie na rękach, więc smaruję głównie dłonie (kilka razy dziennie)
 do prania: bobini, i MioFrash (ten do pieluch)
 pasta do zębów: elmex

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Betka maniak

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 20:12    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Ja też podczytuję Srokę. 
 U nas na kosmetyczny start:
 - płyn 2w1 Hipp do mycia ciała i włosów,
 - krem pielęgnacyjny Hipp do twarzy i ciała - smarujemy suche stópki i rączki,
 - oliwka Hipp - kupiona do masażu, jeszcze nie używaliśmy,
 - chusteczki nawilżane - Hipp, zielone Huggies,
 - do pupy mamy alantan, linomag, sudocrem i różne inne próbki - używaliśmy tylko w szpitalu jak pupa była odparzona
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| nheledore moderator

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 21:29    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Polecacie jakiś krem na zimę?   Wiem, że wszystkie są z wodą i to nie jest fajne dla skóry takiego malucha (mówię tu o swoim maluchu, który zimą będzie mały
  ), położne nam zalecały wazelinę najzwyklejszą, ale może coś innego macie sprawdzonego, bo wazelina z kolei tłusta w cholerę. |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Karolina1984 guru

| 

|  Wysłany: Czw 2 Paź 2014, 23:27    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Może głupia porada, ale polecam krem do tyłka Rossmanowy. Jest bardzo dobry, bardzo gęsty, w opiniach na wielu forach pięknie "leczy " zniszczoną skórę- a i niektóre dziewczyny stosują do własnej twarzy jeśli mają problemową.   Może zamiast wazeilny - Linomag ? Jest fajny i taki neutralny ...

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Martylda maniak

| 

|  Wysłany: Pią 3 Paź 2014, 5:16    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Aquastop jest fajny i myślę że na zimę w sam raz _________________

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| pearl.jamka guru

| 

|  Wysłany: Pią 3 Paź 2014, 6:40    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Na urodzenie miałam: 
 - krem z wit. A na bazie wazeliny (robiony w aptece  - za grosze - najlepszy krem jaki znam)
 - mydło w płynie biały jeleń (hypoalergiczne)

młody się rodził w październiku, więc jak zimą wychodziliśmy na dwór to i na buzię krem z wit.A  (ten co wyżej) i pasiło. 
 Miałam jeszcze zakupiony sudocrem - ale ponieważ młody nie miał problemów skórnych to ani razu nie użyłam.
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach