|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
lauraire guru

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 14:39 Post subject: Ciążowe wyrzeczenia. |
|
|
Drogie mamuśki i ciężarówki oraz staraczki, jakie były/są dla Was największe wyrzeczenia w ciąży? Czego Wam brakuje, na co nie możecie się doczekać po urodzeniu bobasa?
Ja najbardziej tęsknie za gorącymi kąpielami, sushi i krwistym stekiem, poza tym troszkę brakuje mi też niezdrowego jedzeniem typu McDonald, mocnej kawy i coca-coli.
Ciekawa jestem, na jaki deficyt Wy cierpicie.cierpiałyście będąc w ciąży?  |
|
| Back to top |
|
 |
paula_139 maniak

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 14:52 Post subject: |
|
|
Ja właśnie w ciąży coca-colę piłam za to po ciąży ani kropli i mc donaldy też się nam zdarzały czasem. Bez przesady jak coś jest raz na jakiś czas to nie zaszkodzi maluchowi!! Ale sushi i wina to mi tak brakowało..... ehhh za to teraz nadrabiamy zaległości A najbardziej mnie wkurzało to, że traktowano mnie jak niepełnosprawną tzn. nie rusz tego to ciężkie, nie schylaj się, chodź wolniej itp.
A teraz brak mi hmmm.... wolnego czasu i takiego wyjścia bez wyrzutów sumienia i miliona myśli np. że mały będzie płakał a mnie przy nim nie będzie, albo że dostanie jedzenie o nieodpowiedniej godzinie, albo po prostu ktoś się nim nie tak zajmie. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 14:58 Post subject: |
|
|
| paula_139 wrote: | | J A najbardziej mnie wkurzało to, że traktowano mnie jak niepełnosprawną tzn. nie rusz tego to ciężkie, nie schylaj się, chodź wolniej itp. |
Oj tak, o tym jeszcze zapomniałam.
Ja obiecałam, w zasadzie to przysięgłam mężowi, że nie zjem w McDonaldzie do porodu, też uważam, że raz na miesiąc by nie zaszkodziło, no ale ok, mogę się poświęcić skoro i tak nic pożytecznego stamtąd nie wyniosę.
Coca-colę pijam raz na tydzień, szklaneczkę, ale to tyle. Raz trochę oszukałam męża i zjadłam twistera w KFC - w końcu obiecałam tylko McDonald.
No i seksu mi brakuje... tutaj też odbija się przewrażliwienie mojego lubego... |
|
| Back to top |
|
 |
Martylda maniak

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 14:58 Post subject: |
|
|
Spodziewałam się przed ciążą że będzie brakować mi kawy, a piłam codziennie czarną, fusiastą Ale zupełnie mi nie brakuje, wręcz jak pomyślę o takiej kawie to mnie odrzuca. A najbardziej żałuję że nie mogę chodzić na fitness, kondycja spada mi totalnie, ehhhh _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 15:05 Post subject: |
|
|
Mnie brakowało piwa Nie wódki, nie wina, tylko piwa
Na colę miałam ogromnego smaka w ciąży, ciągnęło mnie do niej strasznie, mąż zabraniał, więc czasami piłam po kryjomu
Do McDonalda ze 3 razy w ciąży poszłam, kebabika też jadłam.
W sumie oprócz alkoholu zbyt wiele sobie nie wykreśliłam z jadłospisu. Gorzej po porodzie. _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
ola_b maniak

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 15:16 Post subject: |
|
|
całe lato tęskniłam za swoim ukochanym rowerem . Najbardziej jednak brakuje mi sexu (możemy bardzo rzadko bo ciągle łapie jakieś infekcje). No i jeszcze białego zimnego wina mmmm.... Do braku kawy bardzo szybko się przyzwyczaiłam chociaż od czasu do czasu piję inkę.
Teraz cięgle słyszę idź się połóż nie możesz tyle chodzić itp... i to mnie denerwuje mimo że wiem że to dla mojego i Ali zdrowia. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
paula_139 maniak

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 15:19 Post subject: |
|
|
No ja na całe szczęście byłam na początku ciąży w lato i udało mi się na rowerze jeszcze pojeździc. Ale fakt zupełnie zapomniałam, Martylda mi też brakowało moich cwiczeń. No a po porodzie jak na razie na nie nie wróciłam Może jak Antek będzie większy, bo kiepsko by było zorganizowac mi to wszystko teraz. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
atina guru

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 15:20 Post subject: |
|
|
Dziewczyny nie szalejcie z tymi wyrzeczeniami. Mi też zdarzyło się wypić pepsi, zjeść kebaba itp. Wyrzekać się będziecie, jak urodzicie i jak będziecie karmić piersią.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
natalia_w moderator

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 15:51 Post subject: |
|
|
Mi brakuje alkoholu
Nie jestem typem imprezowiczki, która upija się na różnego rodzaju okolicznościach, ale z mężem uwielbialiśmy robić sobie raz-dwa razy w tygodniu, jak Di poszła spać, wieczorki z winkiem.
Wódki nie lubię i nie piję w ogóle, winem czy piwem też nie lubię się upijać, ja lubię ciumkać, smakować, próbować
Ja jestem smakoszką rożnego rodzaju smakowych alkoholi.
Odkąd jestem w ciąży wyszło tyle nowości, że nie wiem kiedy nadrobię zaległości (szczególnie piwka smakowe)
Co do innego jedzenia, to colę piłam rzadko, teraz w ogóle, maca w mojej mieścinie nie ma, więc mnie nie kusi, w ciąży zjadłam chyba tylko raz. Kawę fusiastą w ciąży piję baardzo rzadko, od początku przerzuciłam się tylko na zbożówkę, ale ostatnio mam po niej straszne spadki ciśnienia i źle się czuję, więc już ją wyeliminowałam.
No i tak jak Martylda, brakuje mi aktywności fizycznej. Już bym poszła na jakiś fitness lub siłownię... |
|
| Back to top |
|
 |
asiuniak33 maniak

|
Posted: Fri 6 Dec 2013, 16:42 Post subject: |
|
|
Osobiście nie jadam tylko tatara i nie pije winka reszta jak przyjdzie ochota to czemu nie...wszystko z umiarem. Cole i kawkę rozpuszczalną w ciąży wręcz ubóstwiam  _________________ Małe "wielkie" cudo...
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce