Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
atina guru
|
Wysłany: Sro 18 Gru 2013, 20:21 Temat postu: |
|
|
Nawet nie wiedziałam, że tak można. Myślałam, że jak idę do przychodni X to od nich muszą wysłać położną. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
agattt moderator
|
Wysłany: Sro 18 Gru 2013, 21:27 Temat postu: |
|
|
U mnie wybór położnej nie miał nic wspólnego z tym, kto do mnie później przyjdzie. Same babki w rejestracji mówiły, że to takie pro forma. Wizyty patronażowe babki sobie rozplanowały wg swojego grafiku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
madziab9 maniak
|
Wysłany: Pon 24 Lut 2014, 13:30 Temat postu: |
|
|
My w ubiegły weekend byliśmy w szkole rodzenia. Były to 2 spotkania, po 4 godziny. Jak dla nas ciekawe, dużo rzeczy wiedzialam, ale i dużo się dowiedziałam z praktycznej strony, bo zajęcia prowadziła położna jednego z poznańskich szpitali. Dowiedziałam się np. gdzie można liczyć na jakie znieczulenie i inne bajery, no i jak to w jakim szpitalu wszystko wygląda. Było omówienie porodu, pozycji i technik oddechowych, jak się przygotować do porodu, co wziąć do szpitala, a co zapewniają. Drugi dzień był poświęcony opiece nad noworodkiem, pozycje do karmienia, nauka kąpania, kiedy się warto wybrać z maleństwem do szpitala, a jakie objawy są normalne u noworodków, no i pierwsza pomoc.
Ja ze swojej strony bardzo polecam. Dużym plusem było to, że mój zabiegany mąż, który nie ma czasu tak się oczytywać w tych tematach jak ja, dowiedział się dużo praktycznych rzeczy i nauczył jak może mi pomóc w bólu.. No i że wiele moich ciążowych narzekań i bóli to norma w ciąży
Szkoła była bezpłatna, więc tym bardziej warto. Dojeżdżaliśmy na te zajęcia 30 km, musiałam podpisać wybór położnej środowiskowej, ale mam wybrać sobie swoją na miejscu i po porodzie do niej zadzwonić a tamto będzie nieaktualne.
Myślę, że warto! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Carla guru
|
Wysłany: Pon 24 Lut 2014, 18:23 Temat postu: |
|
|
Szybka jesteś My do Szkoły rodzenia idziemy dopiero za miesiąc, będzie to 5 spotkań po 3 godz. |
|
Powrót do góry |
|
|
madziab9 maniak
|
Wysłany: Wto 25 Lut 2014, 0:22 Temat postu: |
|
|
Raz dwa i zalatwione _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
|
Wysłany: Czw 20 Mar 2014, 9:57 Temat postu: |
|
|
Carla, jesteś już po pierwszych zajęciach? Jak wrażenia?
Coraz mocniej zastanawiam się nad szkołą rodzenia, moja mama nas namawia, mąż też trochę nalega. |
|
Powrót do góry |
|
|
Martylda maniak
|
Wysłany: Czw 20 Mar 2014, 10:54 Temat postu: |
|
|
My jesteśmy już po szkole rodzenia i jestem bardzo zadowolona. Cieszę się że mąż otworzył oczy na wiele rzeczy związanych z dzieckiem dzięki temu, nieraz mnie zaskakuje dziwnymi pytaniami. Moim zdaniem na prawdę warto szczególnie przy pierwszym dziecku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
madziab9 maniak
|
Wysłany: Czw 20 Mar 2014, 11:18 Temat postu: |
|
|
Martylda napisał: | Cieszę się że mąż otworzył oczy na wiele rzeczy związanych z dzieckiem dzięki temu, nieraz mnie zaskakuje dziwnymi pytaniami. Moim zdaniem na prawdę warto szczególnie przy pierwszym dziecku |
Jestem tego samego zdania. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Asia00 maniak
|
Wysłany: Czw 20 Mar 2014, 19:35 Temat postu: |
|
|
Kiedy najlepiej zapisywać się do szkoły rodzenia?
U nas szkoła rodzenia jest przyszpitalna i bezpłatna.Zamierzamy się wybrać, bo zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć
Powiedzcie mi, jak to będzie z położną i wizytą patronażową w takiej sytuacji, kiedy ja jestem zarejestrowana w jednej przychodni, a Malucha chcemy zarejestrować w innej, bliższej _________________ "Miłość nigdy nie ustaje..."
|
|
Powrót do góry |
|
|
Carla guru
|
Wysłany: Czw 20 Mar 2014, 19:35 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | Carla, jesteś już po pierwszych zajęciach? Jak wrażenia?
Coraz mocniej zastanawiam się nad szkołą rodzenia, moja mama nas namawia, mąż też trochę nalega. |
Jutro idziemy na pierwsze zajęcia Niestety, na razie dostałam pozwolenie od lekarza na udział tylko w części teoretycznej.. Mam nadzieję, że część praktyczna zacznie się później i będę mogła w niej uczestniczyć.
Mój mąż też jest bardzo przejęty tymi zajęciami i nie może się doczekać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|