|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MissIndependent moderator
|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 11:14 Temat postu: oznaki ciąży..... |
|
|
niby wiemy, jak poznać, że jesteśmy w ciąży. ale czy na pewno?? często objawy są znikome, tak znikome że ich nie zauważamy albo ignorujemy, albo nie ma ich w ogóle. na co na pewno wzrucić uwagę, waszym zdaniem??
ok - to trochę taka zasłona dymna. ostatnio przemknęło mi przez myśl czy nie jestem.... tragedia by to nie była na pewno, ale spore utrudnienie. ale nie pamiętam, żebyśmy przez ostatnie kilka tygodni mieli luki w zabezpieczaniu się, nie pamiętam, żeby ostatnio nam gumka pękła. zawsze staramy się być ostrożni.... nie mam jakichś wielkich mdłości, zdarzyło się kilka razy, ale to nie musi oznaczać ciąży.... za to mam wrażenie, że podbrzusze jest twardsze niż zwykle i podczas stosunku czuję, jakby macica (ale równie dobrze może to być pęcherz) odbijała mi się od przedniej ścianki brzucha - niezbyt miłe uczucie i trochę bolesne.... w każdym razie coś tam jest powiększone i mam bardzo krótkie miesiączki, już 2 z rzędu trwała 3dni zamiast 6.... to może być oznaka jakiejś nieprawidłowości, ale czy mogę się spodziewać ciąży _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
magdaberbec maniak
|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
najprościej będzie jak kupisz test i wszystko będzie jasne.
a ja na razie nawet jak bym chciała to nie mogę...
zero zabezpieczenia, trafianie dokładnie w owulację i nic i nic i nic _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 19:58 Temat postu: |
|
|
olać test.... jak coś idę do lekarza pewnie i tak bd musiała iść, bo czuję, że to coś jest powiększone i mimo, że nie sądzę bym była w ciąży (wiatropylna nie jestem, a gumki nie pękły nam już od dawna), to czuję, że powinien to zbadać lekarz.... i leży mi na żołądku, że Jacek znów się martwi
PS. no, gorzej jak jestem w ciąży, bo kompletnie nie czuję się na to gotowa \m/ ale co ma być to będzie.... najwyżej teściowie sobie 'pogadają' _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
magdaberbec maniak
|
Wysłany: Wto 22 Kwi 2008, 21:15 Temat postu: |
|
|
to koniecznie idź do lekarza! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 11:02 Temat postu: |
|
|
no i jak na razie okazało się, że mam zapalenie żółądka i prawdopodobnie czaka mnie gastroskopia.... stąd te wymioty i mdłości i ogólnie marne samopoczucie ale do ginekologa i tak idę we wtorek, bo czuję, że coś jest naprawdę powiększonego w podbrzuszu, a jak bd mogła to przechodze na tabletki antykoncepcyjne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
magdaberbec maniak
|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 14:38 Temat postu: |
|
|
zdrówka życzę _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 15:02 Temat postu: |
|
|
dzięki xD już mi lepiej, a wzięłam dopiero pierwszą dawkę leku. efekt placebo?? tylko ta gastroskopia.....
kurcze, ale dalej nie wiem czy twardość podbrzusza może być oznaką ciąży... nigdzie tego nie mogłam znaleźć \m/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
magdaberbec maniak
|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 20:16 Temat postu: |
|
|
myślę, że miałabyś tez inne objawy:
1. Bolesność piersi ale ciagnąca i kłujaca - inna niz przed @
2. kłujace bóle jajników i brzucha ciagnace aż do talii
3. wzdęcia i gazy
4. pragnienie
5. senność
6. niechęć do słodkiego
7. w koncu brak @ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sro 23 Kwi 2008, 21:54 Temat postu: |
|
|
kłójące bóle to ja mam co miesiąc, pojawiają się wraz z @
eh, nie jestem w ciąży... co za ulga ^.^ wrrrrrrryć: żadna ulga przez ten głupi żołądek non stop mam mdłości jak w ciąży i nie mam apetytu...... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
dianicho maniak
|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 21:06 Temat postu: |
|
|
dobrze że się wyjaśniło, życzę Ci zdrówka..
my zabezpieczamy sie tabletkami, od 3 lat biorę je, teraz drugi rodzaj..
przez pierwsze spadło mi libido do zera, przez 11 miesięcy na palcach u jednej ręki mogliśy policzyć dni w które mi się chciało...
no ale coż, sa plusy i minusy, ochrona lepsza, ale nie pozostają bez wpływu na organizm... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|