|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
yagna kandydat

|
Wysłany: Pon 5 Kwi 2010, 15:42 Temat postu: |
|
|
| A czy żeby mieć zaliczone nauki trzeba być na wszystkich czy można jakieś zajęcia opuścić, ktoś wie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pon 5 Kwi 2010, 16:00 Temat postu: |
|
|
na wszystkich. zbierasz podpisy/pieczątki, dopóki nie zbierzesz wszystkich - nie będziesz miała nauk zaliczonych. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ania123 uzależniony

|
Wysłany: Wto 6 Kwi 2010, 16:01 Temat postu: |
|
|
niby musisz być a wszystkich,ale ja miałam taka sytuację,że nie mogłam iśc bo byłam na uczelni(miałam zajęcia do 20. których nie mogłam opuścić) i mój D. poszedł na 1 spotkanie z moja siostrą .na szczęście każde zajęcia prowadzi inny ksiądz,więc nikt sie nie zorientował  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Wto 6 Kwi 2010, 16:20 Temat postu: |
|
|
to już inna sprawa tak czy owak, musisz mieć wszystko podbite. a że księża i tak nie kojarzą....  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 13:32 Temat postu: |
|
|
wczoraj zaczęliśmy nauki u siebie. źle się czuję że muszę kłamać że muszę kłamać że nie mieszkamy razem. Ogólnie źle nie było. Oczywiście mam prowadzić kalendarzyk, mierzyć temp i obserwować śluz. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 13:34 Temat postu: |
|
|
| MissIndependent napisał: | | na wszystkich. zbierasz podpisy/pieczątki, dopóki nie zbierzesz wszystkich - nie będziesz miała nauk zaliczonych. |
zależy- siostra miała z 11 nauk zaliczone 6 spotkań i nic ksiądz nie skomentował- a u mnie na 8 czy 9 spotkań żeby zaliczyć można nie być tylko na jednym  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katorii bywalec

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 14:41 Temat postu: |
|
|
| NutkaMisio napisał: | | wczoraj zaczęliśmy nauki u siebie. źle się czuję że muszę kłamać że muszę kłamać że nie mieszkamy razem. Ogólnie źle nie było. Oczywiście mam prowadzić kalendarzyk, mierzyć temp i obserwować śluz. |
My też długo się gryźliśmy czy powiedzieć prawdę czy skłamać i sprawę rozwiązał nam sam proboszcz. Na pierwszych naukach podeszła do niego para żeby powiedzieć że w tym roku w tej samej parafii będzie przyjmowała komunię ich córka że oni chcą księdza uprzedzić żeby nie wyszła dla małej jakaś przykra sytuacja na co proboszcz odpowiedział że bardzo się cieszy że będzie mógł świętować z nimi dwie tak ważne uroczystości i że on sobie naprawdę zdaje sprawę ze teraz większość młodych od dawna mieszka razem. A wczoraj jeszcze powiedział że takie pary jak dadzą już na zapowiedzi to mają się do niego zgłosić i on im wykreśli pierwszą spowiedź przedślubną żeby mogli żyć zgodnie ze swoim sumieniem bez kłamstw że nie współżyją albo do czasu ślubu nie będą. Tak więc może warto iść do księdza i pogadać z nim? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 15:01 Temat postu: |
|
|
Katorii może i warto porozmawiać, spróbuję. A Wasz proboszcz widzę że jest super, stara się zrozumieć. Wiecie co mnie dziwi jeszcze, dziewczyną z brzuchem pozwalają do ślubu przystąpić i idą w białej sukni z welonem a jak się mieszka ze sobą to różnie to bywa _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 15:10 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od księdza. Jeśli wiecie, że jest spoko, nie warto kłamać, bo to tak, jak byście się tego wstydzili... My niestety skłamaliśmy, bo z doświadczenia znajomych wiemy, że gdybyśmy tego nie zrobili, rozmowa z naszym księdzem nie byłaby miła . _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Wysłany: Wto 7 Lut 2012, 15:27 Temat postu: |
|
|
dla mnie może być nie miły, ważne żeby na ślub się zgodził _________________
 |