|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ruda87 guru

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 22:51 Temat postu: |
|
|
zgadzam się, że to super ekskluzywnego wnętrza stół wiejski może nie pasować i wyglądać jak wyciągnięty zupełnie z innej bajki ..... ale z drugiej strony można go uznac za coś, co przełamie sztywne wrażenie surowego wnętrza ....
Wszak często się dodaje jakis element, który się wyróżnia i zwraca uwagę - przełamuje konwencję - nawet w ubiorze czy innych aspektach życia Bronię go bo naprawdę pyszne wiejskie wyroby bardzo przemawiają do mojego podniebienia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 23:05 Temat postu: |
|
|
o tak, jak sie jeszcze ma sprawdzonego masarza czy kogokolwiek kto przygotuje wybory na stół... grunt zeby w ciemno nie strzelac
Mama moja ze wzgledu na naszych gosci, a wiekszosc jej rodziny wywodzi sie ze wsi i choc od lat mieszkaja w miescie to to są ich smaki dziecinstwa - juz podpytała wuja skad by wziac dobrze uwędzone kiełbaski i pieczoną szynke Swego czasu moj dziadek sam wedził kiełbase, robił rozne przysmaki... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 10:52 Temat postu: |
|
|
U mnie sushi też by nie przeszlo,sama go już więcej nie tkne a rodzinka raczej też nie wygląda mi na taki "nowoczesnych"hehe
A nad wiejskim stołem bardzo się zaczełam zastanawiać,pasowało by mi to do klimatu restauracji ,bryczki itp.Tylko musze się dowiedzieć czy może nasza restauracja coś takiego jest w stanie zorganizować.
Stoł ze słodkościami też chyba będziemy mieli,że jak ktoś bedzie miał ochote to może w każdej chwili wziąść sobie kucha
I zastanawiam się nad stołem alkoholowym tzn wódeczka normalnie na stołach bedzie stała,ale jakies lepsze likierki itp moze własnie na osobnym stole
A co myślicie na temat płonącego dzika?Bedziecie mieli tak owego czy to już przeżytek? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 13:20 Temat postu: |
|
|
u nas nie ma ze wzgledu na koszty, ale mysle ze to fajna sprawa  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 13:46 Temat postu: |
|
|
hmmm, płonący dzik... Dla mnie chyba zbyt efekciarski, no ale wiadomo, że wszystko musi do siebie pasować. W odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie może z pewnością robić wrażenie. Choć mi bardziej sie kojarzy z kuligiem w XIX wieku i jakimś balem w dworku szlacheckim
Może to i jest ciekawe, ale ze względu na koszty z pewnością nie skorzystamy. Poza tym trzeba lubić dziczyznę, a ja za nia nie przepadam.
Owszem, czasem spotykałam sie z prosiakiem z rożna, ale to tez nie dla mnie. Strasznie byłoby mi żal małego prosiaczka.
Co do wyrobów wędliniarskich to najlepszy jest mój rodzony tata, ale przygotowanie na wesele jest już ponad jego siły. Czasem robi coś na święta, więc dla mnie dobra swojska wędlina czy szynka czy nawet salceson, to coś zupełnie normalnego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 14:21 Temat postu: |
|
|
u nas wuj ma dojscie do kogos kto zrobi nam kiełbaski, salceson i inne przysmaki na stół wiejski. Ja ma, wrazenie ze nie skosztuje tych specjałow bo nie dosc ze bedzie duzo dan goracych to jeszcze taniec i ruch ogolnie nie chce sie przejsc. No i po obiedzie wywala mi sie brzuchol jak w 5 miesiacu ciazy wiec bede malo jadla na weselu za to poprosze kucharke by i zostawila jedna porcje do domku kazdego dania i skosztuje ich nastepnego dnia a w trakcie wesela moge skubnąc troche winogrona, kawlek tortu i wystarczy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 22:25 Temat postu: |
|
|
Lizii a nie macie poprawin,że chcesz kosztować na drugi dzien w domku?
Wracając do dzika...myślicie ,że opłaca mi się brać tego dzika jeśli w menu i tak mam już płonący udziec?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 23:12 Temat postu: |
|
|
hmmm nie wiem, ale to chyba zbyt dużo tego dobra jak dla mnie Ja bym się zdecydowała na jedno z nich. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sob 13 Mar 2010, 3:33 Temat postu: |
|
|
Nati nie mamy poprawin bo i tak wesele to duze wyzwanie finansowe dla rodzicow (choc sami je przed sobą postawili, przynajmniej moi).
A co do dzika to jestem zgodna z Rudą - jedno z nich, nie ma sie co dublowac. Jak chcesz 2 atrakcje kulinarne to moze faszerowany duzy sum albo jakas inna rybka? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 13 Mar 2010, 9:00 Temat postu: |
|
|
dziękuje bardzo za odp,właśnie też tak myślała,ze jeśli mam już w podstawowym menu płonący udziec,to po co dopłacać całkiem niezła kwote jeszcze za dzika,nawet organizatorka w tej restauracji nam to odradzała...
Lizii a co do rybek,ja osobiście niestety nie przepadam-tak samo mój narzeczony,a w menu już mamy i tak sporo takich dań,no i pozatym musiałabym sama to zorganizować na własną ręke,bo czegoś takigo nawet nie ma w propozycji naszej restauracji.
Jeszcze jedno pytanko co z lodami??będziecie miały na deser czy tylko ciasta? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|