|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
San maniak

|
Wysłany: Wto 25 Sie 2009, 19:53 Temat postu: |
|
|
ldaego własnie,ze bylo jak bylo i ten slub byl dla nie bardzo wartosciowy i nie zaluje,ze zdecydowalismy sie na taki krok. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Wto 25 Sie 2009, 23:42 Temat postu: |
|
|
no i slusznie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dausner początkujący

|
Wysłany: Pią 27 Lis 2009, 22:47 Temat postu: |
|
|
| witam mam pytanie płaci sie cos za złozenie wniosku o wycofanie slubu cywilnego? Slub mamy na 5 grudnia czyli jeszcze tydzien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
katarzyna gaduła

|
Wysłany: Sob 28 Lis 2009, 23:31 Temat postu: |
|
|
Ja myśle że raczej nie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lenka1312 bywalec

|
Wysłany: Wto 26 Sty 2010, 8:39 Temat postu: |
|
|
| Zgadzam się z apelem, w końcu to ślub! Czy tylko kościelne pary mają prawo do huczności? To, że ślub jest cywilny, nie znaczy że ma być mało uroczysty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kociątko81 gaduła

|
Wysłany: Sro 3 Mar 2010, 21:06 Temat postu: |
|
|
Ja będę brała ślub cywilny. Im bliżej do tej uroczystości, tym więcej mam obaw. Czy będzie uroczysty? Czy "poczuję" atmosferę ślubu...
Nie chcę sztampowej, nudnej i urzędniczej mowy. Nie wiem czy mam na to j jakiś wpływ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Annoula gaduła

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2010, 23:09 Temat postu: |
|
|
| kociątko81 napisał: | Ja będę brała ślub cywilny. Im bliżej do tej uroczystości, tym więcej mam obaw. Czy będzie uroczysty? Czy "poczuję" atmosferę ślubu...
Nie chcę sztampowej, nudnej i urzędniczej mowy. Nie wiem czy mam na to j jakiś wpływ. |
To zależy tylko od Was jak będziecie przeżywać ślub cywilny. Wg mnie jest on tak samo wartosciowy jak koscielny i powinno traktować sie go z należytą powagą i uroczystą atmosferą. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kociątko81 gaduła

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 8:53 Temat postu: |
|
|
| Annoula w sercach i w głowie powaga murowana. Uroczyty nastrój również. Niemniej jednak trzeba uczciwie przyznać, że kościelna ceremonia ma inny wymiar i urok. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 9:13 Temat postu: |
|
|
Kościelna ceremonia ma inny wymiar i urok, ale chyba tylko dla osób, które rzeczywiście tego chcą. Jeśli nie to cywilna może mieć tak samo podniosłą i poważną atmosferę. My nie wyobrażamy sobie brać samego cywilnego ślubu, dlatego zdecydowaliśmy się na konkordat. Ale jest wiele par dla których kościelny jest zbędny. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii moderator

|
Wysłany: Pią 12 Mar 2010, 13:26 Temat postu: |
|
|
To chyba kwestia miejsca - i to dosc znaczna. Koscioly, zwykle wysokie, ze strzelistymi lukami pod sufitem, gdzie echo niesie sie po scianach, chlodne, przestronne, udekorowany satyną ołtarz i dekoracje kwiatowe - a na drugiej szali USC z surową, czesto komunistyczną salą, czerwony dywan prany moze 2-3 razy w ciagu 10 lat, krzesla noszące znamiona czasu i biurko a za nim urzednik.. Nie ma kwiatowych dekoracji, satyny, swiec, chóru nucącego ave maria..
Cale szczescie ze nasza sala jest w miare odnowiona i ladna, bo tu odbywaja sie comiesieczne rady miasta  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|