| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
opryszek19 początkujący

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 18:51 Temat postu: Ślub cywilny, a po nim duże wesele |
|
|
Witam wszystkich.
Chcemy z moją partnerką wziąć ślub cywilny, a po nim zorganizować przyjęcie na ok 120 osób. Niestety mamy jeden problem bo nie możemy zaprosić wszystkich gości do USC i nie wiemy jak mamy zaprosić pozostałych??
Jak Wy byście to zorganizowali? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii moderator

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 19:15 Temat postu: |
|
|
a czemu nie mozecie? Sala w USC ich nie pomiesci? Bo u nas po prostu bedzie tłumnie i tłoczno ale wg mnie najistotniejszy jest slub a nie wesele. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
opryszek19 początkujący

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 19:30 Temat postu: |
|
|
| Dokładnie. USC nie dysponuje taką dużą salą |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii moderator

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 19:44 Temat postu: |
|
|
Wiec ja bym zaprosiła na ślub najbliższą rodzinę i przyjaciół a dalszą rodzine i znajomych poinformowałabym o sytuacji i zaprosiła na wesele. A jesli bedziecie mieć kamerzyste/fotografa to obiecałabym dostep czy tez kopie nagrania ze ślubu by mogli zobaczysz jak skladacie przysięgę itp jak sie nie da pomiescisc wszystkich to nie ma siły - czesc musi zadowolic sie weselem.
Chyba ze jest mozliwosc w USC udzielenia slubu poza urzedem? nie wiem czy to jest mozliwe bez jakichs szczegolnych warunkow typu choproba jednego z mlodych etc, ale warto zapytac - bo moze slubu udzielonoby wam w miejscu gdzie organizujecie wesele? albo jakiejs wiekszej sali, ratuszu itp? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eliza bywalec

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 20:06 Temat postu: |
|
|
myśle że jak wyjaśnicie że chcecie zaprosić więcej osób i nikgo nei chcielibyście pminąć to z usc zgodzą sie spokojnie na ceremonię w innym miejscu
a chyba że to latem albo w jakimś ciepłym miesiącu to spokojnie można w plenerze pomyśleć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette uzależniony

|
Wysłany: Wto 9 Mar 2010, 20:26 Temat postu: |
|
|
Ślub cywilny może być udzielony w dowolnym miejscu. Wszystko zależy jedynie od dobrej woli urzędników. Rzeczywiście ceremonia w jakimś malowniczym plenerze, albo pięknej sali to świetne wyjście  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kociątko81 gaduła

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2010, 15:34 Temat postu: |
|
|
| Na ile osób jest sala w USC? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
San maniak

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2010, 18:48 Temat postu: |
|
|
My mogliśmy do Urzędu zabrać 25 osób.
Tez myslę, że lepiej najbliższą rodzinę zaprosić na ceremonię a resztę bezpośrednio do restauracji. Mozecie w zaproszeniu umieścić wyjaśnienie dlaczego tak albo poprostu gosciom powiedzieć. I jesli jest możliwośc to nakrecic ceremonię i na telebmie pokazać reszcie gosci My tak zrobiliśmy z ciotką, która nie mogła byc na ceremonii. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii moderator

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2010, 19:17 Temat postu: |
|
|
a ja bylam na slubie cywilnym w naszym urzedzie, prawie 50 osob weszlo bez problemu i byla polowa miejsc siedzacych wolnych wiec nasi goscie sie zmieszczą, czesc najwyzej postoi ale to jest 15 minut wiec dadzą rade w kosciele tez sie czasem stoi przez godzine i jest spoko  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kociątko81 gaduła

|
Wysłany: Pon 15 Mar 2010, 10:02 Temat postu: |
|
|
| My mamy mniejszą salę na 80 osób a jest jeszcze dwa razy tak duża jak nasza |
|