Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Sadzanie gości
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jolajcik
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 13 Sty 2010, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja byłam w zeszłym roku na weselu gdzie nie było karteczek, kto gdzie siedzi, i po wypiciu szampana ludzie rzucili się pędem aby zająć sobie miejsca i wyglądało to co najmniej nie ładnie a po drugie okazało się, że goście się tak usadowili, że moi rodzice siedzieli całkiem osobno przy dwóch różnych stołach. Moim zdaniem nie ma nic gorszego jak taki chaos a później próby proszenia gości żeby się "jakoś" przesiedli. Karteczki są bardzo praktyczne.
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 13 Sty 2010, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My zastosujemy trochu okrojoną formę Państwo Modzi, świadkowie, rodzice, znajomi i rodzina pana młodego pani młodej.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
JustynaRus
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 10 Mar 2010, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie w rodzinie zazwyczaj wyprawia się duże wesela (150-200osób) i tylko na jednym weselu były karteczki i miło to wspominam bo nie było przypadku, żeby ktoś "źle" siedział.
Na pozostałych weselach winietek nie było i były sytuacje, że ludzie specjalnie wcześniej przyjeżdżali przed Młodą Parą na salę, żeby zostawić torebki czy marynarki i pozajmować miejsca albo wchodzili po Młodych na salę i rozpoczynała się bieganina.

Przy pierwszym weselu w rodzinie nie znałam tej "tradycji" i czekając z zajęciem miejsca do czasu składania życzeń brakło mi i mojemu narzeczonemu miejsca przy wszystkich młodych i w efekcie musieliśmy siedzieć w samym kącie stołu, mając naprzeciwko nieznajome starsze małżeństwo a obok ciocie i wujków z mojej rodziny. Nie wspominam tego najmilej...

Dlatego również u mnie przy 150 gościach będą winietki uśmiech

Zaproszenia ślubne Jumika
Zaproszenia ślubne: www.jumika.com.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Karolcia25
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A my nie będziemy zaznaczać miejsc dla gości poprzez karteczki z nazwiskami,niech każdy siada gdzie chce.Nie chciałabym np.umiejscowić obok siebie skłóconej rodziny.Byliśmy na dwóch weselach gdzie nie było wyznaczonych miejsc i nikt nie robił problemów uśmiech
Powrót do góry
Lady_S.
guru
guru

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mieliśmy nie robić winietek,ale niestety z racji tego,że będzie bardzo dużo ludzi i może dojść do różnych sytuacji o których dyskutowaliśmy to zdecydowaliśmy się na nie i póki co moja rodzina jest już rozsadzona wg planu i wszystkim pasuje. Teraz tylko zostaje rodzina mojego K.
Powrót do góry
ewelina1123
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny:) Jak rozwiązać problem rozmieszczenia gości,jeśli mamy okrągłe,6-cio osobowe stoliki? Przygotować winietki,czy pozostawić gościom wolną rękę?(osobiście trochę obawiam się,że zapanuje chaos)
Dziękuje za rady uśmiech

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba racdzej winietki, choć z tym jest dużo zachodu. ja jestem za winietkami, jeśli Młodzi potrafią poświęcić na rozmieszczenie swoich gości odpowiednio dużo czasu i pomyślunku. bo usadzić kogoś byle jak, byleby było, bez pomysłu żadnego, to żadna sztuka.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ewelina1123
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mniej więcej plan jest opracowany,bo wiemy kto kogo lubi,a kogo nie bardzo,więc można zastosować winietki,ale przy każdym stole wychodzi nam dosłownie o 1 miejsce za dużo lub za mało.
Chyba żeby nie robić każdego stolika na 6 osób i problem z głowy?uśmiech

Powrót do góry
Lady_S.
guru
guru

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nikt nie powiedział,że przy każdym stoliku ma siedzieć tylko 6 osób,bo jeśli tylko będzie miejsce to możecie sobie pozwolić na dołożenie nawet tych dwóch krzesełek.
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my mamy stoliki 8 osobowe a w teorii będzie stolik z 6 osobami i z 10, inaczej się nie dało lol

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Strona 11 z 14

Skocz do: