Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

APEL CYWILNYCH MŁODYCH PAR
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
San
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 25 Sie 2009, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ldaego własnie,ze bylo jak bylo i ten slub byl dla nie bardzo wartosciowy i nie zaluje,ze zdecydowalismy sie na taki krok.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sadie
guru
guru

PostWysłany: Wto 25 Sie 2009, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i slusznie uśmiech
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 27 Lis 2009, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie płaci sie cos za złozenie wniosku o wycofanie slubu cywilnego? Slub mamy na 5 grudnia czyli jeszcze tydzien.
Powrót do góry
katarzyna
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 28 Lis 2009, 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja myśle że raczej nie.

Powrót do góry
Lenka1312
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 26 Sty 2010, 8:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z apelem, w końcu to ślub! Czy tylko kościelne pary mają prawo do huczności? To, że ślub jest cywilny, nie znaczy że ma być mało uroczysty.
Powrót do góry
kociątko81
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 3 Mar 2010, 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja będę brała ślub cywilny. Im bliżej do tej uroczystości, tym więcej mam obaw. Czy będzie uroczysty? Czy "poczuję" atmosferę ślubu...
Nie chcę sztampowej, nudnej i urzędniczej mowy. Nie wiem czy mam na to j jakiś wpływ.
Powrót do góry
Annoula
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 10 Mar 2010, 23:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kociątko81 napisał:
Ja będę brała ślub cywilny. Im bliżej do tej uroczystości, tym więcej mam obaw. Czy będzie uroczysty? Czy "poczuję" atmosferę ślubu...
Nie chcę sztampowej, nudnej i urzędniczej mowy. Nie wiem czy mam na to j jakiś wpływ.

To zależy tylko od Was jak będziecie przeżywać ślub cywilny. Wg mnie jest on tak samo wartosciowy jak koscielny i powinno traktować sie go z należytą powagą i uroczystą atmosferą.
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 12 Mar 2010, 8:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Annoula w sercach i w głowie powaga murowana. Uroczyty nastrój również. Niemniej jednak trzeba uczciwie przyznać, że kościelna ceremonia ma inny wymiar i urok.
Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Mar 2010, 9:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kościelna ceremonia ma inny wymiar i urok, ale chyba tylko dla osób, które rzeczywiście tego chcą. Jeśli nie to cywilna może mieć tak samo podniosłą i poważną atmosferę. My nie wyobrażamy sobie brać samego cywilnego ślubu, dlatego zdecydowaliśmy się na konkordat. Ale jest wiele par dla których kościelny jest zbędny.
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Mar 2010, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To chyba kwestia miejsca - i to dosc znaczna. Koscioly, zwykle wysokie, ze strzelistymi lukami pod sufitem, gdzie echo niesie sie po scianach, chlodne, przestronne, udekorowany satyną ołtarz i dekoracje kwiatowe - a na drugiej szali USC z surową, czesto komunistyczną salą, czerwony dywan prany moze 2-3 razy w ciagu 10 lat, krzesla noszące znamiona czasu i biurko a za nim urzednik.. Nie ma kwiatowych dekoracji, satyny, swiec, chóru nucącego ave maria..

Cale szczescie ze nasza sala jest w miare odnowiona i ladna, bo tu odbywaja sie comiesieczne rady miasta Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 7 z 13

Skocz do: