|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasiunia33 kandydat
|
Wysłany: Nie 28 Lis 2021, 21:27 Temat postu: Urządzenie małej łazienki |
|
|
Hejka,
planuję remont łazienki - mamy dość małą, bo niecałe 4m2 i słabo ustawną. Znalazłam taki artykuł na ten temat:
https://wnetrza-ze-smakiem.pl/aranzacja-malej-lazienki-z-prysznicem i muszę przyznać, że mnie bardzo zaciekawił. Tylko jeszcze nie wiem jak poradzić sobie z pralką? No i wiadomo - musi być prysznic, ale pytanie jaki - czy kabina czy może jednak walk-in? A jak Wy macie rozwiązaną tą kwestię? |
|
Powrót do góry |
|
|
bezniku gaduła
|
Wysłany: Pon 29 Lis 2021, 19:27 Temat postu: |
|
|
Urządzenie małej łazienki to nie lada wyzwanie. Sama mieszkam w bloku więc wiem jak trudno zagospodarować funkcjonalnie niewielką przestrzeń. U mnie np. sprawdził się prysznic typu walk in. Taka otwarta kabina sprawia, że optycznie jest więcej miejsca. No i nie ma wielkiego brodzika który zajmuje sporo miejsca i ogólnie optycznie trochę zagraca łazienkę. W tym podesłanym przez ciebie artykule jest sporo fajnych rozwiązań. |
|
Powrót do góry |
|
|
jjusti18 uzależniony
|
Wysłany: Pon 29 Lis 2021, 22:58 Temat postu: |
|
|
Zwłaszcza urządzenie małej łazienki to niezłe wyzwanie, bo w końcu nie tylko chodzi o estetykę, ale i również funkcjonalność. Także jedno jest pewne, że trzeba sobie wszystko dobrze przemyśleć. Co do wyposażenia, to solidne tutaj http://www.4katy.org.pl/budownictwo/bateria-bidetowa-jaki-model-wybrac możecie znaleźć naprawdę świetne produkty. |
|
Powrót do góry |
|
|
Pala bywalec
|
Wysłany: Wto 30 Lis 2021, 21:39 Temat postu: |
|
|
Małą łazienkę też można funkcjonalnie urządzić. Wiadomo, że ciężko wcisnąć wannę ale np. to rozwiązanie z prysznicem walk-in jest super. U mnie się to sprawdziło - w łazience mam tego typu prysznic, pralkę, wc, umywalkę i jeszcze dało się wcisnąć niewielką szafkę na kosmetyki. Warto właśnie w sieci sprawdzać różne inspiracje bo wtedy jest o wiele łatwiej zaaranżować swoją łazienkę (lub inne pomieszczenie). |
|
Powrót do góry |
|
|
Imme początkujący
|
Wysłany: Sro 1 Gru 2021, 10:03 Temat postu: |
|
|
Taka mała przestrzeń nie pozwala na wiele |
|
Powrót do góry |
|
|
wang maniak
|
Wysłany: Czw 30 Gru 2021, 12:14 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o łazienkę to uważam, że i tak najlepszym rozwiązaniem będą baterie. Widziałam takie baterie wannowo prysznicowe w sklepie online https://home100.pl/baterie-wannowo-prysznicowe/0,grohe . Uważam, że będzie to naprawdę dobry wybór. |
|
Powrót do góry |
|
|
rachela gaduła
|
Wysłany: Wto 4 Sty 2022, 14:02 Temat postu: |
|
|
Trzeba też pomyśleć o podłączeniu tej armatury w łazience. Uważam, że bardzo dobrym wyborem będzie hydraulik Zbigniew Dziomdziora Instalatorstwo Łódź: http://hydraulik-lodz.pl/ . Polecam się zainteresować ich ofertą. |
|
Powrót do góry |
|
|
edytapos bywalec
|
Wysłany: Sro 5 Sty 2022, 11:13 Temat postu: |
|
|
Warto zaaranżować jasne, duże błyszczące kafle - optycznie rozjaśniają wnętrze |
|
Powrót do góry |
|
|
alvena.labadie początkujący
|
Wysłany: Sro 5 Sty 2022, 13:46 Temat postu: |
|
|
Mała łazienka wcale nie musi być biała. Warto pomyśleć tutaj o odpowiednim oświetleniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
malinka11 gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty 2022, 14:48 Temat postu: |
|
|
pomyślcie także o tym by kupić ładne nowoczesne akcesoria łazienkowe, tak by pomieszczenie prezentowało się naprawdę rewelacyjnie i spełniało wszelkie wasze oczekiwania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|