Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Detroit początkujący
|
Wysłany: Wto 23 Lip 2019, 21:56 Temat postu: |
|
|
Co sądzicie o fitnessie w czasie ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
adunia44 bywalec
|
Wysłany: Sro 23 Paź 2019, 11:43 Temat postu: |
|
|
Wszystko trzeba skonultować z lekarzem, ćwiczenia dla kobiet w ciązy powinny być dostosowane do tego stanu, ja przed ciążą musiałam ograniczyć sól kawę ze względu na ciśnienie,i tez przed ciążą na parę miesięcy przed braam już mamadha premium, bo te witaminy mi mój ginekolog polecił |
|
Powrót do góry |
|
|
lubowa bywalec
|
|
Powrót do góry |
|
|
eoweow kandydat
|
Wysłany: Wto 5 Lis 2019, 15:38 Temat postu: |
|
|
Na pewno nie można palić papierosów. Skutecznie pomogą Ci w tym te tabletki https://inveni-krakow.pl/rzuc-palenie/ . Mi bardzo pomogły w tej nierównej walce. _________________ Możesz wierzyć w co chcesz, nawet Kościół Boga Spagetti ma sporo wyznawców |
|
Powrót do góry |
|
|
adunia44 bywalec
|
Wysłany: Sob 9 Lis 2019, 22:24 Temat postu: |
|
|
wydaje mi się ze sam kwas foliowy to trochę mało, polskie towarzystwo ginekologiczne mówi o pięciu składnikach które warto suplementować przed i w trakcie ciązy oczywiście kwas foliowy, ale też DHA, magnez, jod i witamina d3, ja za poleceniem gina brałam mamadha premium i nie miałam żadnych w ciązy braków witamin |
|
Powrót do góry |
|
|
zulauf.audie początkujący
|
Wysłany: Sro 25 Mar 2020, 11:19 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo często robiłam ćwiczenia na mięśnie kegla, jakoś tak bardzo pomogły w rozruszaniu wszystkich części ciała i dobrze przygotowały do ciąży
______
ćwiczenia mięśni dna miednicy |
|
Powrót do góry |
|
|
bilecik kandydat
|
Wysłany: Pią 29 Maj 2020, 22:43 Temat postu: |
|
|
Mnie lekarz polecił tabletki na uregulowanie hormonów ovarin pomogło jestem teraz szczęśliwą mamą |
|
Powrót do góry |
|
|
klaxx kandydat
|
Wysłany: Nie 31 Maj 2020, 18:41 Temat postu: |
|
|
Ja przed ciążą zaczęłam na wszelki wypadek kontrolować swoje ciśnienie. Kupiłam ciśnienomierz Diagnostic DM 200 i codziennie sprawdzałam czy wynik nie jest niepokojący Czego sie nie robi dla zdrowia. |
|
Powrót do góry |
|
|
Wioletta_Lorens_86 początkujący
|
Wysłany: Sro 15 Wrz 2021, 19:10 Temat postu: |
|
|
Dobrze jest przebadać się pod kątem hormonów. Specjaliści w endokrynolog lublin przeprowadzą odpowiednią diagnostykę i ewentualnie poprowadzą leczenie. Warto też zadbać o odpowiednią dietę. |
|
Powrót do góry |
|
|
rachela gaduła
|
Wysłany: Czw 28 Paź 2021, 8:41 Temat postu: |
|
|
U mnie największą dolegliwością w ciąży i po porodzie była suchość pochwy. Dlatego cieszę się bardzo, że ginekolog polecił mi preparat Vagisan, którym warto się zainteresować bliżej. Nie zawiera hormonów więc można go stosować też w ciąży. Warto sobie także o tym poczytać, wiele kobiet ma ten problem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|