Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Oszczędzanie
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kamila111
kandydat
kandydat

PostPosted: Sat 24 Apr 2021, 13:48    Post subject: Oszczędzanie Reply with quote

Jakie macie sposoby na zaoszczędzenie pieniędzy? Ja ostatnio zaczęłam robić zakupy przez stronę https://exeno.com, która umożliwia płatności kryptowalutami. Nie wiedziałam, że aż tyle można zaoszczędzić dzięki nim! Podzielcie się czy któraś z was też korzysta z takiego sposobu zaoszczędzenia na zakupach. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Margolcia33
maniak
maniak

PostPosted: Mon 7 Jun 2021, 18:05    Post subject: Reply with quote

Samo oszczędzanie faktycznie jest czymś niezwykle ważnym i muszę przyznać, że jak najbardziej dla mnie także ważną sprawą są same płatności. Muszę przyznać, że jestem zwolenniczką korzystania z płatności online https://www.przelewy24.pl/ gdyż wiem, że jest to doskonała sprawa.
Back to top
Aniela1
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 14 Sep 2021, 17:17    Post subject: Reply with quote

Od kiedy znam platformę cashbackową net-pocket to nie mam problemu z oszczędzaniem na zakupach. To naprawdę rewelacyjna strona, z którą współpracuje ponad 1200 sklepów. A asortyment jest wyjątkowo urozmaicony.
Back to top
Junsa
maniak
maniak

PostPosted: Fri 8 Oct 2021, 19:28    Post subject: Reply with quote

Taki cashback to faktycznie fajna opcja, muszę o tym pomyśleć. Tym bardziej, że widzę, że z mniejszych kwot naprawdę można dość sporo zaoszczędzić. Odkąd jeżdżę na zakupy spożywcze do Carrefour na każdych oszczędzam nawet około 50zł (w porównaniu do zakupów w innym sklepie). Sięgam po te produkty z akcji ceny niskie jak dawniej, ale też przy okazji zakupów w piątki czy soboty, oszczędzam z aplikacją, 10% na rachunku uśmiech
Back to top
Maddika
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 12 Oct 2021, 20:00    Post subject: Reply with quote

W carrefourze z ich aplikacją faktycznie można zaoszczędzić, robię u nich większe zakupy i często korzystam z kuponów i zniżek w aplikacji.
Back to top
Anitka S
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 21 Nov 2021, 19:07    Post subject: Reply with quote

Oczywiście takie codzienne oszczędzanie też jest ważne, zwłaszcza jak tak wszystko drożeje ostatnio. Z tym, że trzeba też bardziej wybiegać przyszłość, o emeryturze pomyśleć żeby mieć dodatkowe pieniądze. Można na przykład dzięki ppk sobie oszczędzać, a w sumie to się samo dzieje jak ktoś jest w programie, nic nie trzeba robić. Na https://subiektywnieofinansach.pl/wypisales-sie-z-ppk-oni-policzyli-ile-straciles-ile-bys-dostal-gdybys-poczekal/ jest ciekawy artykuł zwłaszcza dla tych, co zrezygnowali bo też były takie osoby. Zawsze można wrócić jak coś.
Back to top
Marian63
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 25 Nov 2021, 11:14    Post subject: Reply with quote

Ja w sieci znalazłem sklep z zdrowymi produktami o niskich cenach często promocyjnych. Ostatnio trafiłem na taką ofertę tu https://www.bee.pl/9217-pestki-dyni Bardzo lubię pestki z dyni. Są świetną przekaską. A żona dodaje je do zup, ciast, sałatek.
Back to top
Sania
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 12 Dec 2022, 15:36    Post subject: Reply with quote

Warto budować swoje oszczędności i środki inwestować. Jeśli na przykład zastanawiacie się nad opcją PPK to możecie na przykład zajrzeć do artykułu https://warsawnow.pl/autozapis-do-ppk-od-2023-dowiedz-sie-wiecej/ z którego dowiecie się więcej jak dokładnie wyglądają warunki i też autozapis w 2023 roku do tego programu. Czy na pewno się to opłaca, mam nadzieję że też podzielicie się swoimi spostrzeżeniami jakie kroki podjęliście. Pozdrawiam!
Back to top
densy
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 28 Dec 2022, 12:11    Post subject: Reply with quote

Mamy czasy jakie mamy, niestety. Ale poczytajcie - https://radioszczecin.pl/422,448864,szczecin-w-top-5-najdrozszych-miast-sprawdz-jak są różne sposoby na oszczędzanie i nie wydawanie dużych sum
Back to top
adam987
bywalec
bywalec

PostPosted: Fri 10 Feb 2023, 7:14    Post subject: Reply with quote

Mnie jakoś się pieniądze nie trzymają, jedyne oszczędności i to nie małe jakie udało mi się zgromadzić to te które mam dzięki pracowniczym planom kapitałowym. Praktycznie nie odczuwam tego że odkładam
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce