Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Liziii guru

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 12:52 Temat postu: |
|
|
83mika napisał: | A na własny slub planuje takie uczesanie, mam nawet identyczny kolor włosów jak na tym zdj, jedyne co chchiała bym zmienic to zamiast diademu wpiąc sobie z boczku kwiatka i delikatny welon, jak Wam się podoba?
 |
83mika - ja tez wybralam fryzurke wzorujac sie na tym zdjeciu, choc po probie, troszke ją zmodyfikowalam (wloski z tylu przesuniete beda i podpiete na bok).
Dziewczyny - odpowiedz na pytanie, czemu wlosy maja byc podkrecone, wydaje sie prosta..
Po 1 - teraz co druga laska na ulicy ma wlosy wyprostowane prostownica wiec to nie byloby nic niecodziennego a panny mlode lubia sie wyrozniac w ten dzien (czesto nie tylko od swojego codziennego uczesania ale takze od mody panujacej na ulicy)
po 2 - mysle ze mniej sie loczki kołtunią i lepiej wygladaj po kilku godzinach tanca. Jak ktos ma wlosy z tendencja do falowania od wilgoci, albo wrecz krecenia, to prostowanie ich nic nie da po predzej czy pozniej fryzurka sie znieksztalci.. a tak to lokowka + lakier + pianka i gotowe na cala noc (jak sie oczywiscie dobrze ja zrobi)
po 3 - czemu kok? bo sie nie porzykleja do szyi, nie wlaza wlosy w usta.. nie psuje sier wyglad i wszystko sie ladnie trzyma. no i jest wygodny - a niektore panny patrza przede wszystkim na wygode i swobode ruchow podczas wesela..
To po czesci wzgledy praktyczne, po czesci estetyczne.. Ja zrobilabym koczek ale nie jest mi w takowym do twarzy - robi mi sie mala glowka i wielkie ciało.. proste wlosy zlapia wilgoc i nie beda juz takie ladne, z reszta napewno sie poplątają bo są dosc dlugie.. no i nie podoba mi sie efekt tafli lakieru na prostych wlosach..
a loczek sprawdzilam, trzyma sie, nawet jak sie ciut rozprostuje to wyglada ok i dla mnie jest idealnym wyborem. Chyba chodzi o to by sie dobrze czuc w tym co sie ma na glowie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 12:58 Temat postu: |
|
|
ja nie chcę koka, bo mam zbyt wysokie czoło, by na własnym weselu czuć się piękna w koku. a przy koku chciałabym mieć wszystkie włosy zebrane do tyłu. a czemu włosy podkręcone?? bo to nadaje im objętość  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwi gaduła

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 14:05 Temat postu: |
|
|
Nie chodzilo mi o motywy, ze nadaje to objetosci, ale ogolnie jest przyjete (tak bardzo ogolnie), ze panna mloda powinna miec stodole (mowi to osoba z naturalnie kreconymi wlosami) lokow, najlepiej polpodpietych albo ogromny , natapirowany w srodku kok, czy jej to pasuje do urody czy nie.
Widzialam zdjecia dziewczyn , ktore maja naturalnie proste wlosy a na wesele byly tak poskrecane, ze wygladaly jak z peruka (ale nie wszystkie), i jakos nie wydaje mi sie, zeby to dodawalo uroku.
Albo te olbrzymie koki, gdzie ginie niemal twarz dziewczyny.
Ja , niemal codziennie, prostuje sobie wlosy, nie dlatego, ze taka jest moda, ale dlatego, ze nie lubie siebie w kreconych, mam uczucie ze mam taki sam nielad w zyciu jak i na glowie, chcialam je prostowac nawet w czasach gdy nie bylo to popularne i nie za bardzo bylo jak to robic.
Sadie, strasznie, ogromnie podobalo mi sie jak Ty bylas uczesana. I dziwi mnie, ze tak niewiele panien mlodych decyduje sie na takie proste i eleganckie uczesanie. Jak juz pisalam ja tez chcialam miec rozpuszczone , proste wlosy...tylko czegos tam brakowalo.
Gdyby mojemu E podobaly sie koki, to pewnie ewentualnie wybralabym cos takiego:
|
 |

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 14:17 Temat postu: |
|
|
są gusta i guściki, Iwi. zastanawianie sie dlaczego dziewczyny kręcą loki na ślub albo wybieraja koka jest rochę bezsensowne. najwyraźniej tak chcą, tak im się podoba, w takiej fryzurze uważaja, że będzie im najładniej i najwygodniej. kok ładnie zbiera wszystkie włosy, a loki nadają objętości i wyglądają dziewczęco. dlatego kobiety tak się czeszą. a że czasem efekt jest jaki jest.... często jest tak, że jak ktoś ma kręcone włosy to je prostu, a jak ktoś ma proste to nawija na wałki. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwi gaduła

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 15:14 Temat postu: |
|
|
MissIndependent napisał: | często jest tak, że jak ktoś ma kręcone włosy to je prostu, a jak ktoś ma proste to nawija na wałki. |
Wiem o tym Miss, niemal cala moja rodzinka ma proste wlosy i nie pamietam ciotki albo kuzynki, ktora by ich sobie nie krecila, robila trwalej i nie powiedziala mi, jakie to ja mam szczescie , ze moje sa kresone  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosia-1606 gaduła

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 15:27 Temat postu: |
|
|
ja tez planuje miec fryzurke w stylu 83Miki ale wiem ze tez wprowadze jakies modyfikacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 19:10 Temat postu: |
|
|
Iwi napisał: | MissIndependent napisał: | często jest tak, że jak ktoś ma kręcone włosy to je prostu, a jak ktoś ma proste to nawija na wałki. |
Wiem o tym Miss, niemal cala moja rodzinka ma proste wlosy i nie pamietam ciotki albo kuzynki, ktora by ich sobie nie krecila, robila trwalej i nie powiedziala mi, jakie to ja mam szczescie , ze moje sa kresone  |
ja też mogę Ci powtarzać, że masz szczęście, że masz kręcone włosy.... ja też takie chcę! chodź się zamienimy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 19:41 Temat postu: |
|
|
a ja sie ciesze ze moje wlosy sa proste i sie nie zwijaja nawet w deszczu.. dzieki temu prostownicy nie stosuje, a raz na pare miesiecy jak bede miec kaprys to moge sobie je na walki nakrecic i bede miec piekne loczki.. Choc z drugiej strony przyznaje, ze proste rozpouszczone wlosy nie sa t ak atrakcyjne jak rozpuszczone loczki.. te nawet tylko przeczesane, wygladaja jak zrobiona z dbaloscia fryzurka.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Pią 6 Lis 2009, 23:23 Temat postu: |
|
|
a mi sie podobają kobiety z takimi gęstymi, prostymi włosami i grzywką po same oczy.... wyglądają tak hmmm poważnie a zarazem uwodzicielsko .... nie, żebym gustowała w kobietach, ale strasznie podoba mi się ten styl, niby właśnie prostota a coś w tym jest
Eh, nam kobietom i tak nigdy się nie dogodzi w tych sprawach, zawsze będziemy chciały coś innego niż jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Sob 7 Lis 2009, 19:28 Temat postu: |
|
|
[quote="MissIndependent"]są gusta i guściki, Iwi. zastanawianie sie dlaczego dziewczyny kręcą loki na ślub albo wybieraja koka jest rochę bezsensowne. najwyraźniej tak chcą, tak im się podoba, w takiej fryzurze uważaja, że będzie im najładniej
No to ja mam pytanie. Czemu wlasne na slub kobiety wybieraja fryzry ktorych na codzien nie nosza? Czemu wlasnie te o kreconych wlosach je sobie na sile prostuja a te o prostych na sile kreca? Kobieta w zyciu nie miala koka ale na slub to juz napewno. Wlasnie mimo tego ze wcale jej z nim nie do twarzy, albo wlasnie burze lokow w ogole nie pasujaca do ksztaltu twarzy? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|