Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Dziecięce kosmetyki .
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam
View previous topic :: View next topic  
Author Message
danio
kandydat
kandydat

PostPosted: Sat 8 Oct 2016, 13:12    Post subject: Reply with quote

Ja też słyszałam, ze najlepsze są Bambino i takie kupiłam: oliwkę, mydełko i krem.Ale w szkole rodzenia położna mówiła też o mydełku Bobas, kosmetykach Hipp, Nivea, Oilatum... Ja tam najpierw wypróbuje Bambino - są o wiele tańsze, a może właśnie okażą się trafione. Jeśli będą uczulać - cóż trzeba będzie zmienić. Każde dziecko może inaczej zareagować na dany kosmetyk. No i żelazna zasada - im mniej kosmetyków - tym lepiej
magic992
początkujący
początkujący

PostPosted: Mon 9 Jan 2017, 14:28    Post subject: Reply with quote

Jak ktoś by szukał dobrego hipoalergicznego proszku, to warto sprawdzić niemiecki proszek "Dzidziuś", faktycznie nie podrażnia skóry, można go zakupić online http://czysto-w-domu.pl/kategoria-produktu/pranie/proszki/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
klaxx
kandydat
kandydat

PostPosted: Wed 20 May 2020, 13:00    Post subject: Re: Dziecięce kosmetyki . Reply with quote

Karolina1984 wrote:
Zauważyłam, że jest na forum szczegółowy temat o pieluchach i chusteczkach nawilżanych- a brak ogólnie tematu dotyczącego dziecięcej higieny i pielęgnacji, stąd pozwoliłam sobie takowy założyć.

Mogłybyśmy wymieniać się radami i spostrzeżeniami w trym temacie.

Ja na początek chciałabym polecić jako kopalnię wiedzy ten oto blog:

http://www.srokao.pl/

W zakładce "Analizy" ktoś się natrudził i poddał włąśnie analizie skład prawie wszystkich istniejących dziecięcych kosmetyków. Polecam.

Bardzo polecam kosmetyki eeny meeny. Polskie, naturalne, bezpieczne. Balsam sos niejednokrotnie uratowal mi życie! Przydaje się nie tylko do odparzeń ale i wszelkich przesuszeń uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message
duff231
bywalec
bywalec

PostPosted: Wed 27 May 2020, 8:44    Post subject: Reply with quote

Według mnie ważna jest też fluoryzacja. Chyba można to zaliczyć do pielęgnacji, kosmetyków itd. Można chodzić na fluoryzacje z dzieckiem do dentysty. Dentysta przy okazji będzie miał wgląd na stan uzębienia dziecka. Bardzo fajnym gabinetem dziecięcym jest https://www.stomatologiadziecieca.com/leczenie-dzieci/profilaktyka/fluoryzacja/. Panuje tam przyjemna dla dziecka atmosfera.
Back to top
Tiaraa
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 29 May 2020, 11:37    Post subject: Reply with quote

Słyszeliście może kiedyś o sudocrem na oparzenia ? Zastanawiam się właśnie nad zamówieniem takiego kremu dla swojego dziecka, jednak zależy mi również na waszej opinii. Z tego co widze to działa on przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie oraz łagodząco na skórę dziecka. Co o tym myślicie?
JacekPP
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 29 May 2020, 18:57    Post subject: Reply with quote

Każdy wie, że pasta do zębów jest jednym z najważniejszych produktów kosmetycznych dla dzieci i wrzucanie pasty z fluorem to zabójstwo.. Warto najpierw sprawdzić np. https://hishine.pl/ranking/pasty-do-zebow-bez-fluoru/ jaką paste wybrać aby nie truć swojego dziecka
marley07
początkujący
początkujący

PostPosted: Mon 10 Aug 2020, 8:05    Post subject: Reply with quote

Trzeba ostrożnie wybierać preparaty dla dzieci, muszą być one delikatne, aby nie podrażniały.
Back to top
edytapos
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 8 Apr 2021, 10:35    Post subject: Reply with quote

Ja korzystałam z tych porad odnośnie do kosmetyków do kąpieli i jestem zadowolona https://cafe-mama.pl/kapiel-niemowlaka-jakich-kosmetykow-uzyc/ uśmiech uśmiech uśmiech
Back to top
paulinabb
bywalec
bywalec

PostPosted: Wed 21 Apr 2021, 15:54    Post subject: Reply with quote

Jeśli chodzi o mnie to wszelkie produkty do higieny i pielęgnacji dzieci i niemowląt zamawiam online w Smykolandzie. W szczególności polegam na marce Linomag i Lansinoh uśmiech
Back to top
Klarysynka
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 15 Oct 2021, 11:27    Post subject: Reply with quote

Wszystko zależy od tego, jaką skórę ma dziecko. Mój synek jest typowym atopowcem i u niego mogę stosować tylko specjalne dermokosmetyki. Właściwie od urodzenia używam do jego pielęgnacji serii exomega control. To sprawdzone i bezpieczne emolienty. Najbardziej lubię żel do mycia 2 w 1 - który służy do mycia ciała i włosów. Jest delikatny, ale dobrze myje, łagodzi podrażnienia i swędzenie.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 8 of 9

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce