|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
danio kandydat

|
Posted: Sat 8 Oct 2016, 13:12 Post subject: |
|
|
Ja też słyszałam, ze najlepsze są Bambino i takie kupiłam: oliwkę, mydełko i krem.Ale w szkole rodzenia położna mówiła też o mydełku Bobas, kosmetykach Hipp, Nivea, Oilatum... Ja tam najpierw wypróbuje Bambino - są o wiele tańsze, a może właśnie okażą się trafione. Jeśli będą uczulać - cóż trzeba będzie zmienić. Każde dziecko może inaczej zareagować na dany kosmetyk. No i żelazna zasada - im mniej kosmetyków - tym lepiej _________________ Nic na świecie nie zdarza się przez przypadek. |
|
| Back to top |
|
 |
magic992 początkujący

|
|
| Back to top |
|
 |
klaxx kandydat

|
Posted: Wed 20 May 2020, 13:00 Post subject: Re: Dziecięce kosmetyki . |
|
|
| Karolina1984 wrote: | Zauważyłam, że jest na forum szczegółowy temat o pieluchach i chusteczkach nawilżanych- a brak ogólnie tematu dotyczącego dziecięcej higieny i pielęgnacji, stąd pozwoliłam sobie takowy założyć.
Mogłybyśmy wymieniać się radami i spostrzeżeniami w trym temacie.
Ja na początek chciałabym polecić jako kopalnię wiedzy ten oto blog:
http://www.srokao.pl/
W zakładce "Analizy" ktoś się natrudził i poddał włąśnie analizie skład prawie wszystkich istniejących dziecięcych kosmetyków. Polecam. |
Bardzo polecam kosmetyki eeny meeny. Polskie, naturalne, bezpieczne. Balsam sos niejednokrotnie uratowal mi życie! Przydaje się nie tylko do odparzeń ale i wszelkich przesuszeń  |
|
| Back to top |
|
 |
duff231 bywalec

|
Posted: Wed 27 May 2020, 8:44 Post subject: |
|
|
| Według mnie ważna jest też fluoryzacja. Chyba można to zaliczyć do pielęgnacji, kosmetyków itd. Można chodzić na fluoryzacje z dzieckiem do dentysty. Dentysta przy okazji będzie miał wgląd na stan uzębienia dziecka. Bardzo fajnym gabinetem dziecięcym jest https://www.stomatologiadziecieca.com/leczenie-dzieci/profilaktyka/fluoryzacja/. Panuje tam przyjemna dla dziecka atmosfera. |
|
| Back to top |
|
 |
Tiaraa gaduła

|
Posted: Fri 29 May 2020, 11:37 Post subject: |
|
|
Słyszeliście może kiedyś o sudocrem na oparzenia ? Zastanawiam się właśnie nad zamówieniem takiego kremu dla swojego dziecka, jednak zależy mi również na waszej opinii. Z tego co widze to działa on przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie oraz łagodząco na skórę dziecka. Co o tym myślicie? _________________ Nikt nie kocha, tak jak my kochamy, nikt nie cierpi, tak jak my cierpimy |
|
| Back to top |
|
 |
JacekPP kandydat

|
Posted: Fri 29 May 2020, 18:57 Post subject: |
|
|
Każdy wie, że pasta do zębów jest jednym z najważniejszych produktów kosmetycznych dla dzieci i wrzucanie pasty z fluorem to zabójstwo.. Warto najpierw sprawdzić np. https://hishine.pl/ranking/pasty-do-zebow-bez-fluoru/ jaką paste wybrać aby nie truć swojego dziecka _________________ Nigdy nie bój się marzyć o czymś lepszym |
|
| Back to top |
|
 |
marley07 początkujący

|
Posted: Mon 10 Aug 2020, 8:05 Post subject: |
|
|
| Trzeba ostrożnie wybierać preparaty dla dzieci, muszą być one delikatne, aby nie podrażniały. |
|
| Back to top |
|
 |
edytapos bywalec

|
|
| Back to top |
|
 |
paulinabb bywalec

|
|
| Back to top |
|
 |
Klarysynka kandydat

|
Posted: Fri 15 Oct 2021, 11:27 Post subject: |
|
|
| Wszystko zależy od tego, jaką skórę ma dziecko. Mój synek jest typowym atopowcem i u niego mogę stosować tylko specjalne dermokosmetyki. Właściwie od urodzenia używam do jego pielęgnacji serii exomega control. To sprawdzone i bezpieczne emolienty. Najbardziej lubię żel do mycia 2 w 1 - który służy do mycia ciała i włosów. Jest delikatny, ale dobrze myje, łagodzi podrażnienia i swędzenie. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce