|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jusnan początkujący
|
Wysłany: Pią 10 Sie 2018, 15:48 Temat postu: |
|
|
czesc hej hejooo |
|
Powrót do góry |
|
|
uzka uzależniony
|
Wysłany: Pią 5 Paź 2018, 8:33 Temat postu: |
|
|
Jakość obrączek to ważna sprawa, nie powinno się w ich na nich oszczędzać, ponieważ najczęściej kończy się kupieniem nowych po kilkunastu latach. Dlatego my od razu kupiliśmy obrączki ślubne Łódź https://www.ring4you.eu/ dzięki czemu zyskaliśmy naprawdę najwyższą jakość, jaka jest możliwa. |
|
Powrót do góry |
|
|
LadyAmaltea kandydat
|
Wysłany: Sob 8 Gru 2018, 0:03 Temat postu: |
|
|
Ostatnio czytałam fajny artykuł na stronie pewnego poznańskiego jubilera, o dokładnie tutaj, sama przymierzam się do zakupu obrączek i również jak Ty badam temat i z tego co się dowiedziałam, to to że najlepsza próba to 585 bo stosunek złota do twardości jest największy. Im większa próba to tym więcej złota, a mniej utwardzających materiałów - czyli idąc tym tokiem rozumowania próba 333 jest najtwardsza ale ma najmniej złota.
Ja dodatkowo często biegam i jeżdżę na rowerze i przez to będę zamawiać obrączki z takimi jakby łapkami, mało jubilerów to ma w ofercie na stronie, ale jak byłam u jednego to mi powiedział, że jest coś takiego zrobić.
Reasumując najlepiej będzie jak pójdziesz ze swoim narzeczonym do jubilera, zrobicie rekonesans w ofercie, rodzaju i wielkości obrączek i dalej możecie zamawiać przez internet jeśli sklep jest na drugim końcu Polski
Warto wziąć pod uwagę to, że teraz jest zimno i możecie źle zmierzyć obrączki bo palce zmniejszyły swój obwód |
|
Powrót do góry |
|
|
Ayyla początkujący
|
Wysłany: Pon 25 Mar 2019, 19:22 Temat postu: |
|
|
Co grawerowałyście na swoich obrączkach? Datę ślubu? |
|
Powrót do góry |
|
|
Mezis212 początkujący
|
Wysłany: Czw 27 Cze 2019, 9:58 Temat postu: |
|
|
Ile uncji? |
|
Powrót do góry |
|
|
Karamba kandydat
|
Wysłany: Czw 12 Wrz 2019, 8:54 Temat postu: |
|
|
Obrączki ślubne kupujemy zazwyczaj do końca życia… próba 585 będzie najlepszym pomysłem… obrączki będą trwałe i mimo upływu czasu będą nadal wyglądały jak nowe… |
|
Powrót do góry |
|
|
Anel19 bywalec
|
Wysłany: Sob 14 Wrz 2019, 15:50 Temat postu: |
|
|
Najlepiej zabrać chłopaka do jubilera i razem wybierzcie obrączki. My tak zrobiliśmy i to był świetny pomysł, bo od razu ustaliliśmy co nam się podoba i jaką próbę obrączek wybieramy. Ostatecznie stanęło na 585. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dominika_95 początkujący
|
Wysłany: Sro 4 Lis 2020, 17:44 Temat postu: |
|
|
Wybór obrączek jest bardzo ważny. Przed ich zakupem dużo czytaliśmy na ten temat. Dzięki temu wiemy, że próba złota ma ogromne znaczenie. Złoto w próbie 333 ulega śniedzeniu i patynowaniu, dodatkowo może powodować uczulenie. Warto postawić na próbę 585 - złoto w tej próbie jest bardzo dobrej jakości. Jak już wiedzieliśmy, na jakie obrączki postawić wybraliśmy się do Szews i kupiliśmy piękne złote obrączki |
|
Powrót do góry |
|
|
dori gaduła
|
Wysłany: Wto 3 Sty 2023, 14:36 Temat postu: |
|
|
Warto zainwestować w jak najlepszą próbę, obrączki są na lata. Jeśli szukasz solidnych i w przystępnej cenie, to od siebie polecam jubilera https://savicki.pl/ jest moim zdaniem najlepszy. |
|
Powrót do góry |
|
|
MartynaMic kandydat
|
Wysłany: Czw 12 Sty 2023, 10:29 Temat postu: |
|
|
Ja mam wygrawerowana datę ślubu na swojej obrączce. A jaką próbę ? No sa różne, są próby takie jak 333, 585 i jeszcze ta ostatnia tylko już jej niestety nie pamiętam. Zawsze też w tej kwesti może Wam doradzić jubiler , którą najlepiej próbę wybrać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|