|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mikolajseo3 bywalec
|
Wysłany: Pon 30 Lip 2018, 22:56 Temat postu: |
|
|
Myślę, że 700-800 zł to maksimum.
Lofoty _________________ Jeżeli interesujecie się cukiernictwem sprawdź przepisy na ciasta. Najlepsze i sprawdzone ciasta.
Restauracja w Gdańsku - jeżeli szukacie kuchni włoskiej, lepszego wyboru nie ma!
Ostatnio zmieniony przez mikolajseo3 dnia Sro 26 Wrz 2018, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
michalgi początkujący
|
Wysłany: Nie 26 Sie 2018, 13:38 Temat postu: |
|
|
Maksimum to jakby nie do końca słuszne stwierdzenie. Maksimum dla konkretnej pary - tak.
Nie odniosę się do "nowych" samochodów bo nie potrafię zrozumieć w jakim celu wynajmuje się je (w rozumieniu ofert ślubnych) na taką uroczystość. Takie samochody mają albo znajomi, albo zwykłe wypożyczalnie i to są w praktyce jedyne sensowne miejsca, aby zdobyć współczesny samochód.
Inaczej ma się sprawa pojazdów zabytkowych. Widziałem wiele różnych ofert, oglądałem również wiele aut z takich ofert i mogę powiedzieć jedno. Cena nie przekłada się wprost na zysk właściciela. Tu jest ogromna rozpiętość, ale często ma ona swoje uzasadnienie. Ten sam samochód (w sensie modelu i rocznika) można wynająć za 500 i 1500 zł. Wiadomo, każdy chce jak najtaniej, ale nie zawsze warto.
Jeżeli ktoś kupił za niewielkie pieniądze auto zabytkowe (powiedzmy 50k PLN), odmalował lub jakoś tam odnowił lakier, poprawił wnętrze i zaczął wynajmować do ślubów to faktycznie... cena może wyjść 500 zł. Sęk w tym, że z bliska okazuje się, że auto nie jest już tak sprawne jak być powinno, jest w nim sporo niedociągnięć. Wiadomo - może po prostu nie dojechać na uroczystość itp. Oczywiście okazuje się że mamy 4 godziny (niby z zapasem) ale coś się przedłużyło i wynajmujący nam auto żąda dopłaty itd. Samo przygotowanie auta w dniu ślubu - umycie za 15 zł na myjce samoobsługowej + wcześniejsze odkurzanie. Da się? Da. Właściciel zarobi na tym wszystkim jakieś 300-400 zł, co po odjęciu amortyzacji auta zejdzie może do 100 zł.
Z drugiej strony mamy oferty "droższe". Tu właściciel na odnowienie poświęcił kilka lat pracy i ogromne nakłady. Pełne odnowienie auta to koszt ok 200.000 zł. Przygotowanie do ślubu w postaci profesjonalnego mycia auta, przygotowania wnętrza, skóry itp to koszt 250 zł. Takiego auta nie potraktujecie myjką ciśnieniową, czy w inny standardowy sposób. Oferty takie często też nie są w żaden sposób ograniczone godzinowo. Dostajemy jednak auto "idealne". Z punktu widzenia właściciela... no cóż.. wyłożył dużo większe pieniądze. Aby chociaż częściowo odpracować to co włożył musi liczyć chociaż proporcjonalnie przychody do kosztów. Zysk "na czysto" - ku zaskoczeniu - orientacyjnie taki sam, może stówkę większy.
Wysoka cena nie zawsze wynika z chciwości właścicieli, ale po prostu z kosztów, które ponieśli.
Ceny 500 i 1500 zł są realnie rzecz biorąc w porządku. Trzeba tylko zweryfikować czy faktycznie dostajemy za określoną cenę to, czego szukamy.
Podobnie w codzienności. Jeden jeździ powiedzmy audi a drugi daewoo. I to samochód i to samochód. Cena jednak inna i każda z nich ma swoje uzasadnienie.
Oceniajmy obiektywnie, weryfikując oferty. Strzelanie że 700-800 zł to już max nie ma sensu. Kwestia komu na czym zależy. |
|
Powrót do góry |
|
|
barto776 maniak
|
Wysłany: Pon 27 Sie 2018, 20:03 Temat postu: |
|
|
Fajną oferte samochodów osobowych znajdziecie na https://www.autoplaza.com.pl/ , polecam serdecznie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bazyli bywalec
|
Wysłany: Pią 31 Sie 2018, 20:35 Temat postu: |
|
|
Za samochody tej klasy http://richtermotors.com/oferty/ to od 1tys za wynajem, ale właściciela nie zawsze chcą zarobkować |
|
Powrót do góry |
|
|
endywia_007 kandydat
|
Wysłany: Pon 3 Wrz 2018, 12:34 Temat postu: |
|
|
Od tysiąca to niedrogo u kuzyn płacił za swojego 3 tysiące ale to był zabytkowy _________________ "Mogłaby zamknąć oczy, udawać, że wszystko jest w porządku. Wiedziała jednak, że nie da się żyć z zamkniętymi oczami."
Cassandra Clare – Miasto szkła |
|
Powrót do góry |
|
|
wmStudio kandydat
|
Wysłany: Czw 24 Sty 2019, 23:02 Temat postu: |
|
|
Ja za wynajem zabytkowego pojazdu z Apogeum płaciłem 1000 zł. Samochód bardzo rzadki, więc myślę że było warto. |
|
Powrót do góry |
|
|
anna42 początkujący
|
|
Powrót do góry |
|
|
omel33 uzależniony
|
Wysłany: Pią 19 Kwi 2019, 12:28 Temat postu: |
|
|
My też zastanawiamy się nad tym jaki samochód do ślubu wynająć. Niedawno znajomy podesłał mi ofertę firmy Vip Limuzyny i musze wam powiedzieć, że przedstawia się na prawdę ciekawie. Waszym zdaniem taki samochód do slubu to dobry pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
|
klarka12 maniak
|
Wysłany: Pon 1 Lip 2019, 15:15 Temat postu: |
|
|
To zależy od firmy i samochodu, jakiego wybierzecie. My poza samochodem dla PM będziemy również wynajmować busa dla gości. Znalazłam firmę, która oferuje wynajem busów tomaszów mazowiecki i mam takie pytanie do was - mieliście już okazję korzystać z ich oferty? Chętnie poznam wasze opinie. Widziałam, ze mają konkurencyjne ceny. |
|
Powrót do góry |
|
|
kage122 początkujący
|
Wysłany: Pon 1 Lip 2019, 19:48 Temat postu: |
|
|
Ile kosztuje samochód? |
|
Powrót do góry |