|
Hormony i dolegliwości, które prostujemy
Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
korcia1802 uzależniony

|
Posted: Mon 18 Aug 2014, 8:50 Post subject: |
|
|
Dzięki mam nadzieję, że uda się chociaż jednego potomka mieć  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
kasia_90 guru

|
Posted: Mon 18 Aug 2014, 8:52 Post subject: |
|
|
Dasz radę będę trzymała kciuki  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
korcia1802 uzależniony

|
Posted: Mon 18 Aug 2014, 8:56 Post subject: |
|
|
Oby, dzięki za wsparcie, ja za wszystkie staraczki też trzymam  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nheledore moderator

|
Posted: Mon 18 Aug 2014, 9:02 Post subject: |
|
|
b]Korciu[/b], ja kiedyś miałam na lewym jajniku 6cm krwiaka, którego udało się wyleczyć farmakologicznie, czopkami zwykłymi i dopochwowymi.
Nie jestem pewna, czy krwiak a torbiel to to samo, choć pewnie nie, ale myślę, że mechanizm usuwania ich lekami będzie podobny.
Trzymam kciuki.
A w razie, gdyby operacja była konieczna, pomyśl nad jakimś specyfikiem przeciwko zrostom. Są takie żele dostępne, operacja na jajniku to bardzo blisko, dlatego podpowiadam  |
|
| Back to top |
|
 |
Kithy maniak

|
Posted: Mon 8 Sep 2014, 19:36 Post subject: |
|
|
Tak sobie patrzę na mój poprzedni post kiedy robiłam też tsh i miałam ok 3,6 to teraz wyszło mi 4,17, fuck, rośnie ;/ Niby usg tarczycy mi robił i nic nie mówił. Może przesadzam .... _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
april06 uzależniony

|
Posted: Mon 8 Sep 2014, 20:08 Post subject: |
|
|
Kithy ja ostatnio jak robiłam badania to TSH miałam 3.64, niby w normie ale moja gin-endo powiedziała że przy staraniach o dziecko to za wysokie i trzeba będzie obniżyć. wiec wydaje mi sie ze 4.17 to tym bardziej...
generalnie czytając fora obiło mi się o oczy że u kobiet w wieku rozrodczym powinno być TSH max 2 (albo 2.5, jakos tak) bo te normy laboratoryjne są bardzo ogólne, dotyczą każdego- od dziecka do emeryta _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
annna guru

|
Posted: Tue 14 Jul 2015, 12:15 Post subject: |
|
|
Przekopałam ten (jakże krótki) wątek, ale nie znalazłam dla siebie przydatnych informacji...
Czy któraś ze staraczek lub obecnych mamuś robiła badanie AMH i Inhibinę B? Wreszcie przyszły do mnie wyniki (po miesiącu!) i AMH mam 17,8 a Inhibinę 89 (gdzie norma to niby od zera do 341)... Ktoś coś wie na ten temat?
Swoją drogą to fajnie się czytało ten wątek, gdy większość z dziewczyn, które tu pisały, już mają swoje dzieci  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
kornelka33 gaduła

|
Posted: Wed 31 Jan 2018, 18:52 Post subject: |
|
|
| U mnie hormony od zawsze były dużym problemem. Kila lat już biorę euthyrox z powodu tarczycy. Mam nadzieję, że może w końcu sie uda |
|
| Back to top |
|
 |
barksi uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
Gabryskka uzależniony

|
Posted: Thu 20 Sep 2018, 7:20 Post subject: |
|
|
| Ja problemy z hormonami mam ale z tarczycowymi, ciągle jestem pod opieką endokrynologa, stosuje się też do porad z https://hashimotoplan.com/ - jest coraz lepiej, ale pamiętam, że były dni kiedy normalnie zasypiałam na stojąco |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce