Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JanuszBudowniczy29 początkujący
|
Wysłany: Pon 31 Sie 2015, 22:38 Temat postu: Okna drewniane czy plastikowe ? |
|
|
Obecnie buduję nowy dom i zastanawiam się nad zakupem dobrych okien z sprawdzonej firmy, czy wybrać drewniane czy plastikowe? Znalazłem bardzo ciekawą ofertę okna pcv szczecin, która przyciągnęła moją uwagę. Mają dość duży wybór towaru, jakie waszym zadaniem są trwalsze drewniane czy plastikowe ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
efkalinka maniak
|
Wysłany: Wto 15 Wrz 2015, 16:30 Temat postu: |
|
|
Serio? W dziale zwierzyniec?... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
piri kandydat
|
Wysłany: Wto 10 Lis 2015, 10:29 Temat postu: |
|
|
No z tym działem to trafiłeś rzeczywiście świetnie . Ja mam okna z PCV bo drewniane były dużo za drogie, mamy jakieś okna pasywne, cokolwiek by to było. |
|
Powrót do góry |
|
|
katrina Gość
|
Wysłany: Wto 5 Sty 2016, 8:00 Temat postu: |
|
|
Okna drewniane mają większe walory estetyczne. Z drugiej strony są o wiele droższe od okien pcv. Okna pcv obecnie zapewniają praktycznie takie same właściwości co okna drewniane. Przy czym są o wiele tańsze.
Wybraliśmy lokalną firmę z Krakowa Ekoplast. Wstawiali okna naszym znajomym,którzy byli z nich bardzo zadowoleni tak wiec my również postanowilismy ich wybrac. Firma ma dobre ceny. Prowadzi również serwis okien. Na stronie jest ich oferta:
http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/serwis-okien
Możecie sobie przejrzeć. |
|
Powrót do góry |
|
|
zosiaa Gość
|
Wysłany: Wto 1 Mar 2016, 12:08 Temat postu: |
|
|
Witam, wszystko zależy od tego co jest dla Ciebie ważne, czy estetka, czy cena. Poza tym obecnie okna PCV są bardzo szczelne, a więc przy tej okazji należy pomyśleć o odpowiedniej wentylacji. Jeśli już zdecydujesz się na okna plastikowe, to polecam takie z potrójną szybą, która jest energooszczędna. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
piri kandydat
|
Wysłany: Sob 19 Mar 2016, 15:58 Temat postu: |
|
|
My przez chwilę rozważaliśmy drewniane ale tak naprawdę oprócz wyglądu nie mają one jakichś istotnych przewag w stosunku do okien PCV. Także ze względów ekonomicznych mamy okna plastikowe. Co do konkretnych producentów to jednego mi trudno poradzić. My mamy okna Aluplast takie jak masz tutaj na dole po lewej i przez 3 lata jeszcze się nic złego z nimi nie działo. |
|
Powrót do góry |
|
|
judytkaxx kandydat
|
Wysłany: Wto 26 Kwi 2016, 8:51 Temat postu: |
|
|
Warto zwrócić uwagę na ich szczelność i przepuszczalność powietrza. Czasami lepiej dołożyć a np. zaoszczędzić na ogrzewaniu. Jeśli też planujecie takie na gaz to ma to duże znaczenie tak samo jak dostawca. Zobaczcie sobie te instalacje gazowe łódzkie. |
|
Powrót do góry |
|
|
nides początkujący
|
Wysłany: Sro 29 Cze 2016, 13:41 Temat postu: |
|
|
Ja uważam, że lepiej sprawdzają się okna plastikowe. Okna drewniane przede wszystkim cechują się pięknym wyglądem, a dodatkowo tworzą fantastyczny klimat, jednak jeżeli chodzi o wytrzymałość i łatwość utrzymania okien w dobrym stanie przez wiele lat to dużo lepiej sprawdzają się okna plastikowe. Dodatkowo w obecnych czasach okna plastikowe mogą wyglądać prawie identycznie jak okna drewniane, można dopasować kolor do własnych upodobań. Z mojej strony mogę polecić te okna plastikowe: http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/prestige-thermo, z tym, że ja mieszkam w Krakowie i z dostępnych tutaj producentów to był na pewno najlepszy wybór |
|
Powrót do góry |
|
|
Izabella267 bywalec
|
Wysłany: Nie 14 Maj 2017, 21:52 Temat postu: |
|
|
Osobiście zainwestowałabym w okna plastikowe - zdecydowanie. Z mężem właśnie urządzamy dom i zastanawiamy się też nad monitoringiem. Trafiliśmy na ofertę tej firmy: asmex.pl. Macie z nią jakieś doświadczenia? polecacie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joanne uzależniony
|
Wysłany: Sro 20 Wrz 2017, 9:08 Temat postu: |
|
|
Ja postawiłam na okna od firmy Atos z Lublina i jestem z nich bardzo zadowolona. Są to okna PCV, które zostały bardzo solidnie wykonane, przez co wiem, że będą mi one służyć przez wiele lat. To dobra firma, która już od dawna zajmuje się dystrybucją okien, więc warto skorzystać z ich oferty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|