| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 11:47    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Rozliczanie się z US nie ma nic wspólnego z zamieszkaniem- ja jestem zameldowana w Siedlcach, rozliczam się z US w Pabianicach- a nei mam nawet zameldowania tymczasowego u męża.... _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

gaja_85 guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 12:59    Temat postu:  | 
				     | 

| 

U nas, jeśli chodzi o żłobki państwowe, to dziecko musi być zameldowane choć tymczasowo w Rzeszowie (rodzice już nie koniecznie).

Co do żłobków prywatnych już takiego wymogu nie ma.

My składamy wnioski i tu i tu. Później się będziemy zastanawiać nad wyborem o ile w ogóle taki będzie  

A różnica w czesnym ogromna    _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kamilka maniak

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 13:04    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| gaja_85 napisał: | 	 		  |  dziecko musi być zameldowane choć tymczasowo w Rzeszowie (rodzice już nie koniecznie). | 	  

Trochę odbiegając od żłobków - dziecko nie musi być zameldowane w miejscu gdzie choćby jeden z prawnych opiekunów? _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Kasztanowa guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 13:07    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gaja, a Wy w miescie mieszkacie? W dziecinstwie cale wakacje w Rzeszowie spedzalam, mialam tam dziadkow   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

shadow's wife guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 13:25    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Kasztanowa, ale to będziesz musiała mieć jakiś dokument na to, że mieszkasz w Krakowie, czy co?

Muszę męża pogonić żeby pojechał jutro po pesel i małą będziemy musieli zapisać na dniach   W jakim my państwie żyjemy... _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Kasztanowa guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 13:28    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| shadow's wife napisał: | 	 		  | Kasztanowa, ale to będziesz musiała mieć jakiś dokument na to, że mieszkasz w Krakowie, czy co? | 	  

Podobno umowa najmu starczy. Ale to taka "oficjalna" by musiala byc, ze zgloszeniem do US, wiec nie wiem skad bysmy to mieli wziac... _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

gaja_85 guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 16:30    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| kamilka napisał: | 	 		   	  | gaja_85 napisał: | 	 		  |  dziecko musi być zameldowane choć tymczasowo w Rzeszowie (rodzice już nie koniecznie). | 	  

Trochę odbiegając od żłobków - dziecko nie musi być zameldowane w miejscu gdzie choćby jeden z prawnych opiekunów? | 	  

kamilko jutro idziemy tymczasowo meldować Małego, więc będę dokładnie wiedzieć co i jak. Na chwilę obecną mam info tylko od kierownika żłobka, która mi powiedziała przez telefon, że "w przypadku wnioskowania do żłobków państwowych, dziecko musi być zameldowane na stałe lub tymczasowo w mieście/miejscowości, gdzie znajduje się ta placówka". A to, że rodzice nie muszą być też zameldowani w tym mieście powiedziała mi rehabilitantka, ale ile w tym prawdy, tego nie wiem. Jutro się wszystkiego dowiem.

| Kasztanowa napisał: | 	 		  Gaja, a Wy w miescie mieszkacie? W dziecinstwie cale wakacje w Rzeszowie spedzalam, mialam tam dziadkow   | 	  

Od jakiegoś czasu mieszkamy pod Rzeszowem, ale wracamy ponownie  

Dlatego żłobka szukamy tam, gdzie docelowo już w tym czasie będziemy mieszkać  

A w Rzeszowie mieszkałam 8 lat    i straaasznie tęsknie, ale ja to mieszczuch jestem przeokropny    

Pamiętasz osiedle/ulice, gdzie mieszkali dziadkowie?    _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Kasztanowa guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 16:36    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| gaja_85 napisał: | 	 		  Pamiętasz osiedle/ulice, gdzie mieszkali dziadkowie?    | 	  

W Srodmiesciu, przecznica od Targowej   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

gaja_85 guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 18:30    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Hehe, codziennie tam teraz jestem z Kubusiem na rehabilitacji    _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

florzak guru

| 

Wysłany: Sro 16 Lip 2014, 20:01    Temat postu:  | 
				     | 

| 

U nas wystarcza że dziecko mieszka i jest urodzone w Łodzi. Bo koleżanka zapisała dziecko zameldowane w Jastrzębiu Zdroju do żłobka tutaj bo mieszkają. _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|