|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MagdaTychy kandydat
|
Wysłany: Czw 23 Lip 2009, 20:10 Temat postu: FOTOGRAF kiedy sesja zdjęciowa? |
|
|
Witam, z przyszłym mężem nie wiemy co zrobić... Bo moja mama sądzi i Ja, że najlepiej zdjęcia w plenerze wychodzą w czasie ślubu że gości się zostawia na sali a My jedziemy na zdjęcia (bynajmniej z mojej strony jest taka tradycja w rodzinie)... Mój partner się oburzył i powiedział, że woli robić zdjęcia Po ślubie (np. w poniedziałek) ;/ nie wiem co o Tym sądzić.... ? może Wy jakoś poradzicie jak jest najlepiej robimy wesele 1 dzień. _________________ MagdaTychy |
|
Powrót do góry |
|
|
niunia32 maniak
|
Wysłany: Czw 23 Lip 2009, 21:38 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od Was, ale również od pogody. Ja jakoś chyba sobie nie wyobrażam gdybym miała mieć robione zdjęcia w deszczu. (choć może i fajnie by to wyszło).
My raczej wybierzemy się w dzień wesela na plener _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ruda87 guru
|
Wysłany: Czw 23 Lip 2009, 21:42 Temat postu: |
|
|
jak dla mnie to robienie zdjęć zupełnie już po ślubie i weselu jest jakies takie no... nie za bardzo. Wkońcu to mają być fotki dokumentujące Wasz ślub a nie jakiś tam dzień po ... i jaka by pogoda nie była to powinien być TEN dzień. Potem to jest jakieś takie... udawane
ale może tylko ja tak sądzę |
|
Powrót do góry |
|
|
MagdaTychy kandydat
|
Wysłany: Pią 24 Lip 2009, 9:02 Temat postu: |
|
|
no właśnie mi też się tak wydaje że w czasie ślubu najlepiej, w końcu to ten pamiętny dzień i w ogóle... _________________ MagdaTychy |
|
Powrót do góry |
|
|
moje_niebo kandydat
|
Wysłany: Pon 27 Lip 2009, 19:25 Temat postu: |
|
|
a mi sie wydaje ze jesli robicie wesele, zapraszacie gosci to powinniscie byc z nimi, a nie zostawiac ich i jechac na sesje... _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
japcio_80 uzależniony
|
Wysłany: Pon 27 Lip 2009, 21:10 Temat postu: |
|
|
A nie możecie zrobić zdjęć przed kościołem? My mamy zamówionego fotografa na 13, a ślub jest o 16. |
|
Powrót do góry |
|
|
lokal kandydat
|
Wysłany: Sob 29 Sty 2011, 12:39 Temat postu: |
|
|
Z mojej strony - fotografa ślubnego - absolutnie dzień ślubu odradzam!!
Po co Wam dodatkowy stres? Że mało czasu, że goście czekają, że są korki na mieście, że z pośpiechu zdjęcia będą mało fajne....
Ja na sesję z Parą Młodą poświęcam cały dzień. Jedziemy na lokację, za którą czasami też trzeba zapłacić, robimy zdjęcia, szukamy najlepszych kadrów, budujemy dynamikę kadrów i całej sesji....
Dobra fotografia wymaga moi drodzy czasu!
Na marginesie dodam, że asystuję na co dzień też przy sesjach w studio i plenerze do gazet (Viva, Twoj Styl itp itd), reklam i billboardów i zdradzę, że te sesje trwają naprawdę po 14-18 godzin. Tak więc czas na sesję schodzi....ale to akurat poświęcić jest warto!! |
|
Powrót do góry |
|
|
andrzejz bywalec
|
Wysłany: Sob 29 Sty 2011, 14:01 Temat postu: Re: FOTOGRAF |
|
|
MagdaTychy napisał: | Witam, z przyszłym mężem nie wiemy co zrobić... Bo moja mama sądzi i Ja, że najlepiej zdjęcia w plenerze wychodzą w czasie ślubu że gości się zostawia na sali a My jedziemy na zdjęcia (bynajmniej z mojej strony jest taka tradycja w rodzinie)... Mój partner się oburzył i powiedział, że woli robić zdjęcia Po ślubie (np. w poniedziałek) ;/ nie wiem co o Tym sądzić.... ? może Wy jakoś poradzicie jak jest najlepiej robimy wesele 1 dzień. |
Jak to w życiu najlepiej żeby był wilk syty i owca cała. Ja swoim klientom proponuje miniplener w dniu wesela. Powiedzmy godzina, czasem tylko pół godziny gdzieś blisko miejsca imprezy oraz plener właściwy w tygodniu po ślubie.
Tym sposobem młoda para ma fotki na świeżości i atmosferze dnia ślubu, znika że ślubu na krótko - tak że niektórzy mogą się nawet nie zorientować że ich nie ma, a po wszystkim fotograf w tygodniu ma swój czas. |
|
Powrót do góry |
|
|
ZIMFOTO kandydat
|
Wysłany: Sob 29 Sty 2011, 23:23 Temat postu: |
|
|
Plener tego samego dnia polecam robić w tedy, kiedy jest
ogród lub ciekawe miejsca koło domu, lub kościoła lub koło sali w tedy warto wykorzystać nie dużo czasu na plener tego samego dnia. W tym dniu możno zrobić zdjęcia ze starszymi .
A innego wybrać inne miejsce lub inne miasto na plener innego dnia i wtedy bez starszych.
Czasami panowie nie chcą się golić na plener innego dnia , a pani iść do fryzjera lub zepsuła się pogoda a wypożyczoną suknię trzeba oddać lub podróż poślubna czeka lub na plener innego dnia , nie ma czasu czyli plener innego dnia nie wypalił i co w tedy ?
- dla tego warto robić plener tego samego dnia.
Ja polecam robić zdjęcia plenerowe jednak w tych dwóch różnych dniach bo emocje są zupełnie, innę fryzury i na drugim plenerze możno zmienić lokacje gdzie się chce
pzykład plener tego samego dnia kolo sali, bez starszych
W sali
Plener innego dnia
|
|
Powrót do góry |
|
|
WIDEOFILM moderator
|
Wysłany: Pon 31 Sty 2011, 0:20 Temat postu: |
|
|
ZIMFOTO: Igor= ekstra zdjęcia. Wiele też cennych uwag co do planowania plenerów. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|