|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gaja_85 guru

|
Posted: Tue 4 Mar 2014, 11:54 Post subject: |
|
|
Będąc w ciąży puszczałam Bąbelkowi muzykę klasyczną, ale i z rockiem był dobrze osłuchany - a to z powodu męża. Ale nic tak dziecia nie uspokajało i nie uspokaja do dziś jak gra mojego męża na pianinie. Kubuś uwielbia słuchać jego brzmienia, ALE musi to być coś spokojnego, najlepiej klasyka, i jest to jedyna rzecz, która nawet wilczy głód potrafi na chwilę stłumić  _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Tue 4 Mar 2014, 20:46 Post subject: |
|
|
Coś w tym jest, moja sunia też lubiła jak grałam na keyboardzie.  |
|
| Back to top |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Posted: Tue 4 Mar 2014, 21:21 Post subject: |
|
|
Mój młody jak byłam z nim w ciąży miał co piątek sesje jazzową - a to dlatego, że akurat wtedy jeszcze nie było zakazu palenia w knajpach i jedynym miejscem we Wrocku, gdzie nie było można palić to nieistniejąca już dziś Rura (jazz klub) - w związku z czym tam się spotykaliśmy ze znajomymi. I do dziś jazz mu dobrze wchodzi  _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
| Back to top |
|
 |
Escherichia guru

|
Posted: Tue 4 Mar 2014, 22:23 Post subject: |
|
|
Mój chrześniak ma niecałe półtora roku, rodzice od samego początku przyzwyczajali go do muzyki klasycznej. Jak miał jakieś osiem miesięcy to dało się zauważyć, że na niektóre piosenki Młody zaczynał reagować np. podnosił głowę i się cieszył albo zaczynał się bujać. Więc widać było, że raz rozpoznawał co akurat leci a dwa, że miał swoje ulubione.
Teraz też, jak słyszy fragment z Jeziora Łabędzi to się buja, a np. na Cztery Pory Roku zupełnie nie reaguje. _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
| Back to top |
|
 |
pluszak guru

|
Posted: Wed 5 Mar 2014, 9:15 Post subject: |
|
|
Ja w pracy słuchałam różnej muzyki całymi dniami, w aucie też, jak Misiek był maleńki to spał przy radio albo mojej muzyce z kompa i teraz faktycznie jedyne co go na chwile uciszy to to To nic nie szkodzi, więc warto  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Posted: Wed 5 Mar 2014, 10:27 Post subject: |
|
|
Sama nie słucham muzyki poważnej, więc stwierdziłam, że jakim prawem mam dziecko zmuszac Słyszałam o kobietach, które przystawiały słuchawki do brzucha, żeby same nie słuchac, ale żeby dziecko słuchało
Czasem puszczamy mu coś, przykładając komórkę do brzucha, ale potrafi na tę samą piosenkę albo się uspokoic albo wierzgac, więc w sumie nie wiem  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lioness uzależniony

|
Posted: Wed 5 Mar 2014, 12:28 Post subject: |
|
|
| Kasztanowa wrote: | Sama nie słucham muzyki poważnej, więc stwierdziłam, że jakim prawem mam dziecko zmuszac |
No właśnie, nie ważny jest rodzaj muzyki, czy klasyczna, czy jazz, czy inna, ważne jaka mamie się podoba. Jak się mama relaksuje przy danej muzyce, to maluch w brzuchu reaguje na ten relaks.
Jak mama będzie wbrew sobie słuchać muzyki klasycznej, mimo że jej nie lubi, to nie przyniesie pozytywnych skutków, bo mama i maluch będą tylko poddenerwowani. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
shadow's wife guru

|
Posted: Wed 26 Mar 2014, 11:02 Post subject: |
|
|
Wczoraj Nelka dostała od dziadków kołysanki Phila Collinsa i Pink Floydów
Coś pięknego  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
paulinabb bywalec

|
Posted: Wed 21 Apr 2021, 14:16 Post subject: |
|
|
Co do muzyki dla dziecka - niemowlaka, to polecam Wam dziewczyny kupić karuzele do łóżeczka Fisher Price (Karuzela z misiami CDN41 Fisher Price). Karuzela ma funkcję białego szumu, ale też kojącej muzyki, które usypiają maluszka. Rewelacja  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce