Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Elmuszka moderator
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 18:11 Temat postu: Wątek starających się III |
|
|
Kontynuacja wątku II Klik
Nasze ciężko pracujące nad potomkiem forumki:
Klodi87
domcia192
velvet88
kasia_90
malutka239
annna
sylwia_sylwia87
lamorela
Staranie o potomstwo planują:
łaciate - maj 2015
paula_139
Karolka12
malenka00 - lato 2015
kasiaaa049
Ostatnio zmieniony przez Elmuszka dnia Czw 11 Wrz 2014, 9:11, w całości zmieniany 6 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosiula guru
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 18:17 Temat postu: |
|
|
Myślę, że każda kobieta która chce zajść w ciążę stara się raczej uzupełnić kwas foliowy
Trzeba jednak pamiętać że jest mnóstwo kobiet, które przypadkiem zachodzą w ciążę wcale nie zażywały kwasu a wcale nie jest powiedziane że wtedy dziecko urodzi się chore _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 18:25 Temat postu: |
|
|
Dyskusja robi się jałowa. Jasne, że nie jest powiedziane, że dziecko urodzi się chore. Można na siebie chuchać, dmuchać, dbać niemiłosiernie i nie jest powiedziane, że będzie okej. Z drugiej strony są kobiety, które piją, ćpają i palą papierochy i rodzą zdrowe dzieci. Czy brać z nich przykład, czy jednak się sprzeciwiać?
Jeśli ktoś chce zaryzykować, droga jest wolna- z pewnością wszystko będzie okej, ale gdyby, podkreślam gdyby jednak poszło nie tak i dziecko urodziło się z wadami spowodowanymi niedoborem kw. foliowego, czy ktokolwiek normalny wybaczyłby sobie nonszalancję i lekceważenie?
Owszem, kiedyś żywność była zdrowsza i ludzie nie mieli pojęcia o wielu ważnych dla zdrowia rzeczach. Wtedy też śmiertelność wśród noworodków i dzieci była zatrważająco wysoka, ludzie w wieku 30 lat tracili zęby, a dwadzieścia lat później umierali...
Nie rozumiem, szczepimy, zapobiegamy, mamy świadomość, a z drugiej strony tak banalną rzecz próbujemy podważać i lekceważyć. Rozumiem, gdyby kwas foliowy miał skutki uboczne, był choćby w minimalnym stopniu niezdrowy dla mamy, albo dziecka. Ale to witamina.
Jezu, o czym tu dyskutować?! |
|
Powrót do góry |
|
|
Elmuszka moderator
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 18:49 Temat postu: |
|
|
Lauraire, usunęłam Twój post o wydzielaniu wątku, mam nadzieję, że nie bedziesz miała mi za złe.
Tutaj oczywiście proszę o porządeczek, a do kontynuowania dyskusji o kwasie zapraszam tutaj: http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=11345 |
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 18:54 Temat postu: |
|
|
Elmuszko, absolutnie nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiaaa049 uzależniony
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 19:00 Temat postu: |
|
|
Elmuszko, dodaj i mnie do listy staraczek _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 19:01 Temat postu: |
|
|
Kasiu, powodzenia i trzymam kciuki za moją datowniczkę! |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiaaa049 uzależniony
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 19:03 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | Kasiu, powodzenia i trzymam kciuki za moją datowniczkę! |
ah dziękuję, ale coś nam słabo wychodzi bo staramy się już od ślubu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gosiula guru
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 19:07 Temat postu: |
|
|
Kasia powodzenia
to dopiero 3-4 cykle _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Elmuszka moderator
|
Wysłany: Wto 19 Lis 2013, 19:07 Temat postu: |
|
|
kasiaaa049 napisał: | lauraire napisał: | Kasiu, powodzenia i trzymam kciuki za moją datowniczkę! |
ah dziękuję, ale coś nam słabo wychodzi bo staramy się już od ślubu | Kasia, spokojnie, to naprawdę niedługo..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|