Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zakochana gaduła
|
Wysłany: Pią 29 Mar 2013, 9:02 Temat postu: |
|
|
Ja mam podobne podejście do Ewy. Boję się porodu, nie będę tego kryć, ale zdaję też sobie sprawę, że nie pozostaje nic innego jak po prostu przez to przejść. Nikt inny Mai za mnie nie urodzi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Julita bywalec
|
Wysłany: Pon 1 Kwi 2013, 20:09 Temat postu: |
|
|
Damy radę, ale nie ma co ukrywać wycierpiałam się po wsze czasy. By się nie bać wytłumaczyłam sobie to tak, że codziennie tysiące kobiet rodzi dzieci i da się, to i ja urodzę. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
agattt moderator
|
Wysłany: Wto 2 Kwi 2013, 0:10 Temat postu: |
|
|
Julita napisał: | By się nie bać wytłumaczyłam sobie to tak, że codziennie tysiące kobiet rodzi dzieci i da się, to i ja urodzę. | Wychodzę z tego samego założenia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 18:12 Temat postu: |
|
|
Nie bardzo wiem, gdzie zadać to pytanie...
Ucisk w brzuchu, podbrzuszu, ciężki brzuch, troszkę pobolewający, to mogą być nadal skurcze BH?
Byłam dzisiaj na KTG, skurcze jako takie się nie pisały, jakaś słaba czynność macicy tak, ale nic więcej, więc nie chcę przesadzać i dzwonić do lekarza, skoro widziałam się z jednym wczoraj, a dzisiaj zapis KTG oglądał inny.
Ale cholera, czy skurcze mogą nie boleć, a być upierdliwe, mówię o porodowych, które w razie czego musiałabym szybko zatrzymać? |
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 18:19 Temat postu: |
|
|
nheledore napisał: |
czy skurcze mogą nie boleć, a być upierdliwe, mówię o porodowych ? |
Mogą, ja miałam prawie wyłącznie takie, dopiero te bardziej regularne zaczęły bolec. |
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 18:31 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | nheledore napisał: |
czy skurcze mogą nie boleć, a być upierdliwe, mówię o porodowych ? |
Mogą, ja miałam prawie wyłącznie takie, dopiero te bardziej regularne zaczęły bolec. |
sic!
Czy ktoś nie ma na zbyciu, albo do pożyczenia sprzętu do robienia ktg? |
|
Powrót do góry |
|
|
Kasiek86 guru
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 18:33 Temat postu: |
|
|
Ja w pierwszej fazie miałam całkiem bezbolesne skurcze, wydawało mi się tak jakby dziecko mi się skęcało w brzuchu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 18:45 Temat postu: |
|
|
Ja pitolę
Chyba muszę zacząć liczyć to "skręcanie" dziecka, bo mam podobne wrażenie.
Nie mam spakowanej torby.
Wszystkie higieniczne rzeczy dopiero zamówiłam.
Luśka: nie mogę Cię jeszcze urodzić! |
|
Powrót do góry |
|
|
Kasiek86 guru
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 19:13 Temat postu: |
|
|
Nhel zaciskaj nogi, jeszcze 3 tygodnie!!
Ale myślę, że powinnaś być gotowa w razie godziny 0. I nie wiem czy no spa może ci pomóc? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasztanowa guru
|
Wysłany: Sro 1 Paź 2014, 19:18 Temat postu: |
|
|
Idz sie wykapac w cieplej wodzie. Jak przejdzie po tym, to beda to skurcze przepowiadajace _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|