Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jadzia początkujący
|
Wysłany: Sro 4 Mar 2009, 14:33 Temat postu: Czy mogę wziąć sam ślub kościelny ? |
|
|
Zastanawiam się czy jest możliwość wzięcia tylko i wyłącznie ślubu kościelnego ? jeśli ktoś brał tylko taki ślub to proszę napisać co muszę załatwić. |
|
Powrót do góry |
|
|
natalia_w moderator
|
Wysłany: Sro 4 Mar 2009, 15:49 Temat postu: |
|
|
Mozliwosc wziecia samego koscielnego istnieje wtedy gdy masz juz cywilny, jezeli nie to musisz wziac konkordatowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
dotti1984 maniak
|
Wysłany: Sro 4 Mar 2009, 16:32 Temat postu: |
|
|
natalia_w ma rację.samego kościelnego nie można brać.ale przygotowanie do konkordatowego w sumie wiele się nie różni tyle że dokumenty z USC trzeba mieć. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jadzia początkujący
|
Wysłany: Sro 4 Mar 2009, 16:57 Temat postu: |
|
|
Szkoda myślałam, że cywilny weźmiemy później Dzięki za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
KiSe guru
|
|
Powrót do góry |
|
|
natalia_w moderator
|
Wysłany: Sro 4 Mar 2009, 22:04 Temat postu: |
|
|
Nigdy nie bylo mozliwosci wzieca samego koscilnego, zawsze bralo sie najpierw cywilny a poziej koscielny- jezeli ktos chcial miec tez koscielny. a jezeli nie to zostawal przy cywilnym. Przeciez to pod wzgledem prawnym musicie byc malzenstwem, a koscielny to taka jakby tradycja i wzgledy religijne. |
|
Powrót do góry |
|
|
MissIndependent moderator
|
Wysłany: Pią 6 Mar 2009, 20:38 Temat postu: |
|
|
ja czytałam, ze jednak można wziąć sam ślub koscielny. ale to tylko w teorii (bo w praktyce jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam) i nawet nie wiem jakie są kryteria, co trzeba zrobić i jaką mieć sytuację, by pozwolono na sam koscielny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Botica maniak
|
Wysłany: Pią 1 Maj 2009, 16:07 Temat postu: |
|
|
Nam ksiądz na naukach powiedział, że można wziąć sam ślub kościelny, ale w świetle prawa Ci małżonkowie będą dla siebie obcymi ludźmi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|