Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nasz wyczekany Jasieniek
Goto page 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ellenai
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 15:41    Post subject: Nasz wyczekany Jasieniek Reply with quote

Dziękuję dziewczyny za tak wiele słów wsparcia w wątku ciążowym. Strasznie nam się to przeciągało ale w końcu Janek jest na świecie Smile

Serdecznie dziękuję koteczkowi za informowanie na bieżąco o tym, co u nas słychać. Kotek, jesteś niesamowicie cierpliwą informatorką Very Happy Dziękuję! Smile

Do szpitala trafiłam 2 dni przed terminem i gdybym mogła cofnąć czas to olałabym skierowanie od mojego lekarza prowadzącego i cierpliwie czekałabym w domu na rozwój sytuacji. Nikomu nie życzę tak długiego pobytu w szpitalu przed porodem. Człowiek jest zmęczony siedzeniem w czterech ścianach, brakiem świeżego powietrza, budzeniem w nocy co dwie godziny i ogólnie szpitalną atmosferą. Podejrzewam, że właśnie szpitalny klimat w dużym stopniu wpłynął na tak długie przeterminowanie. Fakt, można było pospacerować po korytarzu ale ileż można? Confused
W każdym razie skurcze takie dość mocne zaczęły mi się 2 lub 3 dni po przyjeździe do szpitala. Nie były to absolutnie skurcze porodowe ale dokuczały, szczególnie w nocy. Wg lekarzy mojego kilkudniowego przeterminowania nie można nazwać przeterminowaniem bo takie to zaczyna się po 42. tygodniu Shocked Dlatego na każdym obchodzie słyszałam tylko, że czekamy na rozwój sytuacji. I kręciłam się tak po korytarzu z tymi moimi skurczami "na niby" 5 czy 6 dni. Dostałam w sumie 3 globulki na rozwieranie i skracanie szyjki, które absolutnie nic nie dały. W piątek, 23-go listopada dostałam pierwszą kroplówkę z oksytocyną. Naprawdę wierzyłam, że coś z tego będzie bo skurcze były dość silne i bardzo regularne. Ale gdy skończyła się kroplówka skończyły się skurcze. W dodatku żadnego postępu w rozwieraniu. Następna kroplówka to w ogóle porażka. Skurcze pisały się na KTG ale prawie ich nie czułam, więc nie mogło zakończyć się sukcesem. W dodatku panie położne sprzątały porodówkę w trakcie mojej kroplówki język z oczkiem
Ostatnia kroplówka dała efekt. Po jakichś 3 godzinach skurcze były tak silne, że naprawdę nie sposób ich nie odróżnić od tych przepowiadających Smile Szyjka zaniknęła całkiem, rozwarcie postępowało choć dość powolnie. Niestety synek nie chciał wejść w kanał rodny i pływał sobie uparciuch jeszcze całkiem swobodnie Very Happy Położna kazała przyjąć pozycję na boku, żeby było mu najłatwiej wpasować się w kanał. Wtedy właśnie zaczęły się problemy. Podczas skurczów tętno małego spadało niebezpiecznie. Wezwano lekarza, który od razu zarządził cięcie. Zapytał tylko czy się zgadzam a później wszystko potoczyło się w mgnieniu oka. Przy wydobywaniu małego lekarze musieli go trochę popychać, żeby popłynął pod rozcięcie bo faktycznie pływał wszędzie Smile Na bieżąco byłam informowana co się z maluchem dzieje. Aż w końcu położna przyniosła malucha, trzymała go a my mogliśmy poprzytulać się policzkami i popatrzeć sobie w oczy Smile Wszystko co się później działo pamiętam jak przez mgłę. Małego wzięli na obserwację, dostał 9 pkt w pierwszej minucie. Wg lekarzy wyglądał na zmęczonego noworodka (ciekawe komu to zawdzięczał Confused ). W piątej minucie dostał już dychę Smile Po kilku godzinach przywieźli mi go do sali, później znów zabrali bo ja jeszcze nie funkcjonowałam w pionie Razz Kilka razy dostał sztuczne mleko ale karmię piersią odkąd stanęłam na nogi. Mam za sobą już nawał, guzy na całych piersiach i poranione brodawki. Teraz wszystko jest w porządku i cycujemy sobie na żądanie Smile W szpitalu byliśmy nieco dłużej bo Janek załapał jakąś infekcję pozamaciczną, miał podwyższone białko i żółtaczkę (fototerapia była moją zmorą bo mały często 10 minut nie chciał leżeć pod lampami). Od poniedziałku jesteśmy w domu, dziecinka śpi spokojniej, ja zresztą też Smile

Jasiek jest uroczy, podbił już serca wszystkich domowników. Jesteśmy jeszcze u moich rodziców ale za kilka dni przenosimy się do swojego mieszkania i zaczynamy być rodziną pełną gębą Very Happy

Po urodzeniu

W domku, z dzisiaj Smile

...i tylko dziwnie bez brzucha i kopniaków Wink
View user's profile Send private message
Asiulaaa019
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 15:46    Post subject: Reply with quote

Jeszcze raz ogromne gratulacje wesoły
Jasiu jest prześliczny wykrzyknik Very Happy
A włoski ma cudowne zakochany

Nooo i witamy Jasieńku uśmiech
EDIT: Ellenai zmień suwaczek język

Back to top
annna
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 15:49    Post subject: Reply with quote

Jestem w pracy, ale nie mogłam tu nie zajrzeć! uśmiech Wspaniale, gratulacje! Masz prześlicznego syna uśmiech Namęczyłaś się i nadenerwowałaś, ale ważne, że już jesteście razem uśmiech

Back to top
agattt
moderator
moderator

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:04    Post subject: Reply with quote

Cudowny mężczyzna uśmiech Zapisuję go na liście kandydatów na męża dla mojej Ali uśmiech

Ellenai gratuluję ślicznego synka i życzę dużo zdrówka uśmiech

Back to top
asik
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:11    Post subject: Reply with quote

Gratuluję uśmiech
Przystojny młodzieniec uśmiech

Back to top
Agata85
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:24    Post subject: Reply with quote

Serdeczne gratulacje..Jaś jest śliczny uśmiech
Back to top
deina
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:33    Post subject: Reply with quote

Oficjalnie gratuluję, dziewczyno o pięknym nicku:)
And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without.
Back to top
gosia86
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:44    Post subject: Reply with quote

Piękny jest!! uśmiech
Gratuluję synka i cierpliwości oraz siły przy porodzie.

Back to top
koteczek2211
moderator
moderator

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 16:50    Post subject: Reply with quote

Śliczny ten Twój Jasiek uśmiech

Nie ma za co, to była dla mnie przyjemność uśmiech
guru
guru

PostPosted: Thu 6 Dec 2012, 17:50    Post subject: Reply with quote

Gratulacje Ellenai kwiatek wymęczyli Was porządnie, ale oczywiście było warto uśmiech Jasio jest śliczniutki i te czarne włoski (to po mamie czy po tacie? oczko )

Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Next
Page 1 of 42

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce