|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
serwatka uzależniony
Dołączył: 25 Cze 2012 Posty: 889 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 5 Lip 2012, 19:05 Temat postu: |
|
|
zupa pieczarkowa, kotlet mielony z młodymi ziemniaczkami i mizerią _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ellenai guru
Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 2810 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: Czw 5 Lip 2012, 21:49 Temat postu: |
|
|
Właśnie namoczyłam suszone kurki, jutro sos śmietanowo-kurkowy z makaronem _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Elmuszka moderator
Dołączył: 15 Sie 2010 Posty: 4494
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 13:25 Temat postu: |
|
|
Azadi napisał: | Elmuszka proszę bardzo, sama bym to mogła kiedyś teściom zafundować
Co wzięłam:
1,5 kostki drobiowej (wiadomo, bulion na warzywach i mięsie byłby lepszy ale za ciepło na babranie się z tym )
paczka mrożonych brokułów 450g - sklep nie posiadał świeżych
mała puszka groszku
2 dość solidne gałązki selera naciowego
kilka listków świeżej bazylii
jogurt grecki light
opcjonalnie migdały w płatkach
Zagotować wodę ok 1,5l, do tego wrzucić kostki żeby się zrobił bulion. Do bulionu wrzucić brokuły i podgotowywać do miękkości. W połowie gotowania dorzucić groszek. Następnie... Trochę się nacertoliłam bo nie posiadam blendera tylko robota kuchennego, więc żmudnie wrzucałam brokuły i groszek i podlewałam bulionem w robocie. W każdym razie - przerobić jakimś sposobem na krem dorzucając do tego bazylię i selera naciowego tak żeby też się przerobiły na krem i tyle podgrzać trochę jeszcze. Na talerzu położyć trochę jogurtu i zalać go zupą, posypać migdałami, przemieszać przed jedzeniem bez soli i pieprzu bo to wszystko załatwia kostka rosołowa |
to jest seler naciowy? to się całe blenduje na surowo? Azadi ratuj |
|
Powrót do góry |
|
|
Lusilla moderator
Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 6913 Skąd: inąd
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 13:45 Temat postu: |
|
|
Zupa serowa i pleskawica z papryką _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewelinka89 moderator
Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 9831
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 13:56 Temat postu: |
|
|
Cytat: | pleskawica z papryką |
Ta z biedronkowego przepisu? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
monika1 guru
Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 4301 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 14:56 Temat postu: |
|
|
A co to pleskawica? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Azadi guru
Dołączył: 21 Sty 2011 Posty: 2992 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 15:36 Temat postu: |
|
|
Elmuszka tak to jest właśnie seler naciowy, ja obrywam tylko liście choć podobno to też można jeść, tak jak natkę pietruszki gałązki są twarde i włókniste więc trzeba je pokroić dość drobno
Mnie tam to smakuje nawet ot tak (efekty diety przedślubnej ) ale znajomi na uczelni którym dałam skosztować twierdzą że to smakuje jak ściana taka troche inna pietruszka, dodaje świeżości zupce _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vampi gaduła
Dołączył: 15 Cze 2012 Posty: 309 Skąd: Już niedługo Modlnica :)
|
Wysłany: Pią 6 Lip 2012, 17:24 Temat postu: |
|
|
arsandra napisał: | Słuchajcie, co można zrobić na szybko na przyjęcie ze znajomymi;)? Umówiłyśmy się dziś z koleżankami i mężami na wieczór i każda coś ma przynieść robię sałatkę z kurczakiem i różnymi świeżymi warzywami, sosem czosnkowym (moja ulubiona), ale myślę o czymś jeszcze...tylko jakoś pomysłów nie mam dziś:/ ratunku! |
Ja zawsze na takie akcje polecam:
Bagietkę pokrojoną na kromeczki, na to się kładzie sos pomidorowy (ja kupuję w almie w słoiczkach przecier warzywny), na to cukinie, można pieczarki, ogórki co kto lubi potem kawałeczek sera i zapiekam w piekarniku, fajne, szybkie i nigdy mi nic z tego nie zostaje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lamorela guru
Dołączył: 23 Kwi 2012 Posty: 2142 Skąd: Białystok
|
|
Powrót do góry |
|
|
arsandra moderator
Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 5223 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: Sob 14 Lip 2012, 10:35 Temat postu: |
|
|
Wracając do mojego postu wcześniejszego odnośnie tych pieczarek (z natką pietruszki, odrobioną jogurtu) zapiekanymi w cieście francuskim - wyszło bomba, bardzo mi smakowało i polecam;)
Hmm, chyba czas pomyśleć, co tu dziś zjeść.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|