|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
koteczek2211 moderator

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:14 Temat postu: |
|
|
Hehe ja powiedzenie znam, bo moja chrzestna co chwilę tak mówi  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:19 Temat postu: |
|
|
Miałam dać znać, ale marudzić nie będę
Praca mgr do druku i oprawy! Juuupiii  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:29 Temat postu: |
|
|
| magda87 napisał: | Praca mgr do druku i oprawy! Juuupiii  |
Super
Kupiłam pomarańczę, obieram a tam grejpfrut  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:39 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa nie umiesz rozróżnić?
Pomarudzę na mojego przyszłego małżona, odkurza samochód czymś się wkurzył i łazi i ciągle wyzywa sam do siebie  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 13:43 Temat postu: |
|
|
| serduszkox napisał: | Kasztanowa nie umiesz rozróżnić? |
Do tej pory jakoś umiałam naprawdę wyglądał jak pomarańcza! Kształt, wielkość i przede wszystkim KOLOR  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 15:56 Temat postu: |
|
|
A mnie się nie chce uczyć to jakaś masakra jest z tą niechęcią. Już tak od paru dni nic nie robię. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 16:50 Temat postu: |
|
|
Ludzie nie mają wyobraźni.. Ostatnio nic nie potrafię na allegro znaleźć, żeby się opłacało. Jak nie przesyłka zawyżona (np. list ekonomiczny 15 zł, dla lekkiej rzeczy..), to tylko wysyłka kurierem. Napisałam do faceta, czy możliwa jest wysyłka listem ekonomicznym, bo rzecz kosztuje 12 zł, a przesyłka 15. Oczywiście nie można. To nie, kupię sobie w sklepie;/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:03 Temat postu: |
|
|
Dziwne, na allegro niby jest "zakaz" zarabiania na przesyłkach
ja kiedyś chciałam zamówić jakąś drobnostkę- co nawet nie zaliczałoby się jako gabaryt B , czyli jeszcze taniej . w auckji 10 zł za list ekonomiczny , piszę do sprzedającego , że na pewno przesyłka wychodzi taniej, bo wysyłam często paczki listy to wiem , czy może choć za tą kwotę piorytetem wysłać, to gdzie... nie , bulwers,że on nie ma czasu sprawdzać cennika poczty i wszędzie jest stały koszt 10 zł
nie to nie, też kupiłam gdzie indziej _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:20 Temat postu: |
|
|
| ewelajn napisał: | Dziwne, na allegro niby jest "zakaz" zarabiania na przesyłkach
ja kiedyś chciałam zamówić jakąś drobnostkę- co nawet nie zaliczałoby się jako gabaryt B , czyli jeszcze taniej . w auckji 10 zł za list ekonomiczny , piszę do sprzedającego , że na pewno przesyłka wychodzi taniej, bo wysyłam często paczki listy to wiem , czy może choć za tą kwotę piorytetem wysłać, to gdzie... nie , bulwers,że on nie ma czasu sprawdzać cennika poczty i wszędzie jest stały koszt 10 zł
nie to nie, też kupiłam gdzie indziej |
Tu nawet nie trzeba często wysyłać. Na stronie poczty polskiej jest dokładny cennik i sprawdzenie w nim to żadna filozofia. A regulamin zabrania zawyżania przesyłek, ale szczerze mówiąc, to administracja portalu przyzwala na to.. Miałam kiedyś sytuację, że zamówiłam rzecz atmosphere - w cenie przesyłki były oczywiście koszty 'wysłania do polski' i inne cuda. Nieważne, w każdym razie znaczki na kopercie + wartość koperty wynosiły ok. 7 zł, a za przesyłkę brał 25 zł. Wiedziałam, że taki koszt, ale w sumie opłacało się, więc wzięłam, bo co za różnica dla mnie, czy ktoś wystawi 20 zł + 25 wysyłka, czy 35 + 10 wysyłka. Ale facet był totalnym gburem, dostałam rzecz niezgodną z opisem i po tym jak się zachował zgłosiłam każdą jego rzecz (w której było wielkimi literami, co wchodzi w koszt przesyłki - czyli w opisie przyznawał się do tego, że łamie regulamin), a miał ich kilka stron. Myślisz, że usunęli mu choć jedną rzecz? Przed tym oczywiście pisałam do allegro - i w sprawie tego jak mnie oszukał i tego, że naciąga allegro na zawyżonych kosztach wysyłek. Deklarowali, że to niezgodne z regulaminem, ale mając podane aukcje z takim opisem na tacy nic z tym nie zrobili.
Z ciekawości zerknęłam na jego aukcje i mimo, że upłynął rok od tamtej przygody dalej ma wystawione wiele stron tak, wtedy allegro nic mu nie usunęło.. Więc w sumie czemu się dziwić.
Ale w sumie mówię, mi to nie robi różnicy jakie są koszty produktu a wysyłki (w sumie to interes allegro, bo oni tracą pieniądze więc oni powinni się zająć tym). Istotne, żeby całościowa cena była opłacalna. Ale narzucanie wysyłki tylko kurierem przy rzeczy wartej 12 zł to już głupota;/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:42 Temat postu: |
|
|
No tak bo dla allegro to dochód, co by nie robił, prowizje z niego zdzierają
a ja się ostatnio wściekłam na GRUPONA
siostra chciała żeby wykupić jej jakiś grupon , w końcu strzeliła focha i powiedziała,że nie jednak ona wykupi sama ,więc o sprawie zapomniałam, po czym na drugi dzień dostaje newsa że zapłaciła i zdarło z czego? z mojej KARTY KREDYTOWEJ, która fizycznie jest w moim portfelu ,w moim domu, co oznacza, że dupon grupon srupon przechowuje dane i automatycznie pobrano środki z mojej karty, która była razem ze mną zupełnie gdzie indziej ;/ czyli zapamiętało cały kod CVV , numer karty, adres i datę ważności .
płaciłam za grupona kartą ale nikt nie pytał,czy zapamiętać dane, zresztą jakim prawem
wchodzę na swój rachunek i faktycznie pociągnęło  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|