|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
annna guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 18:42 Post subject: |
|
|
| Carla wrote: | My zazwyczaj nie przyjmowaliśmy księdza, raz tylko przypadkiem go wpuściłam bo nie wiedziałam, że to on... mieliśmy straszliwy bałagan i jedliśmy właśnie pizzę absolutnie nie byliśmy przygotowani.. nie mieliśmy żadnych akcesorii, kasy itp... Było bardzo miło, pomodliliśmy się razem, ksiądz zapytał tylko czy bierzemy ślub (tak, za kilka mies.), pogratulował decyzji i podziękował, że mimo wszystko go wpuściliśmy  |
I tak powinien zachowac sie kazdy ksiadz... Ale niestety nie kazdy taki jest... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Pralinka guru

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 19:09 Post subject: |
|
|
jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 19:12 Post subject: |
|
|
| Pralinka wrote: | | jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? |
Ja również chora, teraz już oficjalnie (bo leczę się już sama od tygodnia). Mam zwolnienie do końca tyg i antybiotyk :/ _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 19:24 Post subject: |
|
|
Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
zaczynamy się zastanawiać czy nie zmienić mieszkania , jeśli chodzi o koszt wynajmu to mamy tanie mieszkanie, ale jak dochodzi do tego rachunek za gaz to wcale nas tak tanio nie wychodzi , mimo , że grzejemy i płacimy kupę kasy to nadal jest zimno , tak jak już pisałam blok nie ocieplony i takie tam .
Stwierdziliśmy , że chyba nie opłaca się tak cierpieć i lepiej zamienić mieszkanie i tak więcej jest tych miesięcy kiedy się grzeje , więc co mi po tym , że w lato będę płaciła mniej jak przez całą zimę marznę, na ścianach nam wychodzi woda.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 19:31 Post subject: |
|
|
| w_chmurach wrote: | Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
zaczynamy się zastanawiać czy nie zmienić mieszkania , jeśli chodzi o koszt wynajmu to mamy tanie mieszkanie, ale jak dochodzi do tego rachunek za gaz to wcale nas tak tanio nie wychodzi , mimo , że grzejemy i płacimy kupę kasy to nadal jest zimno , tak jak już pisałam blok nie ocieplony i takie tam .
Stwierdziliśmy , że chyba nie opłaca się tak cierpieć i lepiej zamienić mieszkanie i tak więcej jest tych miesięcy kiedy się grzeje , więc co mi po tym , że w lato będę płaciła mniej jak przez całą zimę marznę, na ścianach nam wychodzi woda.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. |
A macie okna wymienione? Może warto trochę z właścicielem porozmawiać, żeby trochę zadbał o mieszkanie? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 19:33 Post subject: |
|
|
okna są wymienione , tam był dwa lata temu robiony generalny remont, my tam mieszkamy od pół roku i takie rzeczy się zaczęły dziać. _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 21:03 Post subject: |
|
|
zrobiłam drzemkę przed pracą i przespałam wizytę księdza, więc problem z głowy.
a teraz ruszam do pracy :/ _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 22:13 Post subject: |
|
|
| w_chmurach wrote: | Ja na szczęście nie jestem chora ,a to dziwne bo w domu mam jak w lodówce.
Problem jest jeszcze w tym , że to mieszkanie braliśmy nie umeblowane, i parę rzeczy kupiliśmy łóżka , jakąś komodę , teraz jak byśmy mieli wynajmować to umeblowane i nie wiem co mielibyśmy zrobić z tymi rzeczami. |
hmmmm łóżko powiadasz....może znajdź kogoś (dajmy na to takie małżeństwo z małym dzieckiem co jest w trakcie remonty a i do Katowic mające niedaleko)....i może ten ktoś odkupi tylko jakaś fotka i wymiary by sie zdały  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
w_chmurach uzależniony

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 22:53 Post subject: |
|
|
jasne Nimfa jak będzie tak daleko i będziesz zainteresowana to jak najbardziej. W czwartek przychodzi właścicielka i myślę , że się wszystkiego dowiem zobaczę jaki będzie jej stosunek do sprawy jak się zachowa bo przez telefon nie była zbyt miła _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
magda87 maniak

|
Posted: Tue 7 Feb 2012, 23:16 Post subject: |
|
|
| Pralinka wrote: | | jestem chora. Mam zapalenie krtani. Skandal! To może zdarzyć się każdemu, ale żeby mnie? |
Miałam to samo jakieś 2 tygodnie temu... |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce