Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Przetwory na zimę
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
serduszkox
guru
guru


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 6453

PostWysłany: Nie 11 Gru 2011, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spasi - małe opakowanie uśmiech
_________________
Pewności nie ma, ale jest szansa.. uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
spasi
maniak
maniak


Dołączył: 09 Sie 2011
Posty: 1036
Skąd: okolice Warszawy

PostWysłany: Nie 8 Sty 2012, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serduszkox iceówka+minimalna ilość soku jabłkowego to świetny drink, który towarzyszył mi przez większość sylwestra uśmiech Pyszności mniam mniam Dzięki za przepis uśmiech
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
serduszkox
guru
guru


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 6453

PostWysłany: Nie 8 Sty 2012, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma za co wesoły
polecam się na przyszłość lol bo mam kilka takich przepisów Very Happy
_________________
Pewności nie ma, ale jest szansa.. uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KathyLaPoz
maniak
maniak


Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 1480
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To temat o przetworach na zimę, a ja wczoraj sobie wrzuciłam parę ogórków do słoika na małosolne mniam mniam

Edit: Przeliczyłam: żeby małosolny był pyszny, taki przekiszony i lekko "musujący", potrzeba trzech dni. Ja jak to ja, sprawdzałam wieczorem tego samego dnia, którego wstawiłam rano język Także taki prawdziwie małosolny to jeden mi się ostał uśmiech Nawet z samym czosnkiem, bez koperku był smakowity mniam mniam
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiek86
guru
guru


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 6450

PostWysłany: Pon 6 Sie 2012, 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny rzućcie mi jakiś przepis na przetwory z ogórków.
byleby nie kwaszone i korniszone, z miodem, musztardą i w zalewie pomidorowej już robiłam...
"dzierżawimy" kawałek ziemi u teściów i te powyżej już narobiłam jak głupia i potrzebuję nowej inspiracji..

przydałby się też pomysł na przetwory z buraków
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 10588

PostWysłany: Pon 6 Sie 2012, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z buraków Ci podrzucę jak od teściowej ukradnę język

a na ogórki to hmmm...ja zrobiłam taką sałatkę, ogórki, papryka i cebula posztkowane na drobno, wymieszane i dalej zrobione tak jak konserwowe. lol
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gosia86
gaduła
gaduła


Dołączył: 11 Lut 2012
Posty: 433
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pon 6 Sie 2012, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może taka sałatka z kurkumą. Pamiętam, że wśród znajomych w czasie studiów robiła furorę oczko.

Sałatka z ogórków z kurkumą

• 2 kg ogórków
• 0,5 kg cebuli
• 2 duże papryki czerwone

Ogórki pokroić w cienkie plasterki, cebulę w połkrążki a paprykę w słupki. Zalać to wszystko 4,5 szkl wody z 0,5 szkl soli. Odstawić na 3 -4 godziny.

Przygotować zalewę:
• 1,5 szkl. cukru
• 1 szkl. octu 10 %
• 1,5 szkl wody
• 1 łyżeczka gorczycy
• 1 łyżeczka kurkumy
Wszystko zagotować.

Po upływie czasu odlać z ogórków wodę z solą, zalać gorącą zalewą i wszystko dobrze wymieszać.

Nałożyć do słoików. Pasteryzować 15 – 20 minut.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 10588

PostWysłany: Pon 6 Sie 2012, 13:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja robię bardzo podobnie ale bez kurkumy lol
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
straszna_dama
guru
guru


Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 6180
Skąd: Göteborg/Szwecja

PostWysłany: Pon 6 Sie 2012, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja coś ze swojego aktualnego podwórka oczko

Szwedzka sałatka:

1 kg kapusty włoskiej
30 dag borówek
1/3 szklanki octu
3 łyżki soli
pieprz w ziarenkach
2 łyżki cukru
100 ml oleju
imbir

Kapustę poszatkować, przelać wrzątkiem, odcedzić. Borówki umyć, dodać do kapusty, doprawić solą i cukrem. Ugotować zalewę: szklanka wody, ocet, reszta soli i cukru, pieprz, imbir. Rozłożyć kapustę z borówkami do słoików, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Pasteryzować 20-25 minut.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
shadow's wife
guru
guru


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 10413
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 3 Wrz 2012, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam dziś ogórki chilli, jak wyjdą dobre to podzielę się przepisem uśmiech
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 8 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group