Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Powrót do stanu sprzed ciąży
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kasiek86
guru
guru

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 16:28    Post subject: Powrót do stanu sprzed ciąży Reply with quote

Dziewczyny jak wróciłyście do stanu sprzed ciąży? Chodzi mi o wagę, czy wasze ciała długo "dochodziły do siebie"? Co robiłyście żeby uniknąć rozstępów i czy to skutkowało? Co robiłyście żeby waga spadała itd.

Szczerze powiem, że do mnie pasowałaby piosenka " Ja się boję utyć'.

Na tą chwilę w celu uniknięcia rozstępów po każdej kąpieli smaruję się oliwką. Staram się odżywiać racjonalnie (choć czasem zachciewajki są silniejsze). Chyba zrezygnuję z ziemniaków (już bardzo długo ich nie jadłam, ale zdarzyło się jednego do obiadku, później drugiego i potem poleciało)...

Back to top
View user's profile Send private message
natalia_w
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 16:49    Post subject: Reply with quote

Ja rozstępów po ciąży na brzuchu nie mam. Trochę na udach. Nie smarowałam się codziennie. Czasem oliwką.

Po ciąży zostało mi 6kg i nie mogę ich zbić. 10kg zeszło bez problemu w pierwszy tydzień po porodzie.
Back to top
ewelinka89
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 17:03    Post subject: Reply with quote

Chyba jak zawsze najważniejszy jest ruch, a dobra kondycja przed ciążą bardzo dużo daje.. Gorzej, jak trafi się cesarka. Moja siostra jak doszła do siebie po porodzie, żeby zrzucić pozostałości po ciąży chodziła regularnie na basen, saunę, zaczęła ćwiczyć i bardzo szybko uzyskała lepszą figurę przed. Tylko kurcze też trzeba mieć siłę i samozaparcie przy małym dziecku.. Ale jak dbasz o ciało teraz to na pewno spory plus.
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 19:24    Post subject: Reply with quote

Ja jestem przerażona na samą myśl - już teraz nie moge zrzucić zbędych 5 kg (jem mało i zdrowo, biegam, chodzę z kijami itp). Tak jakby mój organizm się zatrzymał i ani dkg w dół... Boję się, że po ciąży zrzucę te główne kg szybko, ale zostanie mi kolejnych 5 kg w udach, brzuchu i biodrach i już nigdy nie wrócę do rozmiaru 38 smutny

Back to top
myszka426
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 20:05    Post subject: Reply with quote

Ja po ciąży nie mam rozstępów , ani na brzuchu , ani na udach w ciąży też dużo nie przytyłam , a to co mi przybyło to zgubiłam , choć powiem szczeże że chciałabym jeszcze zgubić. Ja smarowałąm się kremem na rozstempy ziajka. Trochę pomogło .

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
agattt
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 20:38    Post subject: Reply with quote

Koleżanka w-fistka powiedziała mi, że warto przed ciążą wzmocnić mięśnie brzucha i uda, to później łatwiej będzie z tych partii zrzucić zbędne sadełko.

Back to top
natalia_w
moderator
moderator

PostPosted: Thu 9 Jun 2011, 21:31    Post subject: Reply with quote

Ja w ciąży byłam bardzo aktywna. Nie chodziłam na żadne ćwiczenia, ale dużo chodziłam, nawet bardzo dużo. Przez okres ciąży mieszkałam w Łodzi, więc wszędzie przemieszczałam się na pieszo. Rzadko kiedy korzystałam z MPK, no chyba że musiałam się dostać na drugi koniec miasta. Dziennie potrafiłam zrobić ok 6-7 km pieszo. Łaziłam razem z koleżanką, która chciała się pozbyć ciałka. Więc jej towarzyszyłam w takich długich szybkich spacerach. Ale mówię Wam, dzięki tema ja porodu w ogóle nie pamiętam. Tego bólu... A skurcze zaczęły mi się w sobotę na wieczór a urodziłam dopiero z poniedziałku na wtorek.
Back to top
Juliette
guru
guru

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 9:19    Post subject: Re: Powrót do stanu sprzed ciąży Reply with quote

Kasiek86 wrote:
Co robiłyście żeby uniknąć rozstępów i czy to skutkowało?

Na to bym nie liczyła Wink Tendencja do pojawiania się rozstępów to indywidualna cecha skóry i nie wynaleziono jeszcze na to sposobu. Można wmasowywać w siebie najdroższe specyfiki, a rozstępy jak mają się pojawić, to i tak się pojawią Wink
guru
guru

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 10:19    Post subject: Reply with quote

Juliette pocieszam się jedynie tym, że moja mama po 3 dzieci nie ma ani jednego rozstępu na brzuchu, więc może i mi się uda ich uniknąć...

Back to top
kasiula
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 11:14    Post subject: Reply with quote

Kasiek ty się narazie tak nie stresuj przytyciem i rozstępami rozumiem,że nie trzeba się obiadać i uważać na to co się je ale bez przesady. Jeśli nie teraz to kiedy możemy pozwolić sobie na małe co nie co oczko

Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 1 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce