|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
KiSe guru

|
Posted: Sun 27 Feb 2011, 23:47 Post subject: wizyty u stomatologa |
|
|
Jakie uprawnienia przysługują kobietom w ciąży i połogu ? Jakie są Wasze doświadczenia związane z wizytami u stomatologa podczas ciąży ? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
florzak guru

|
Posted: Mon 28 Feb 2011, 11:52 Post subject: |
|
|
byłam raz na kontroli w polowie ciazy i bylo calkiem normalnie, jak zawsze przebieg. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Mon 28 Feb 2011, 13:21 Post subject: |
|
|
Wrażenia będę miała dziś po 17 Okropnie boli mnie ząb i do tego głowa od zęba. Dobrze, że było miejsce na dziś, bo już nie wyrabiam:-( _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
LadyKey uzależniony

|
Posted: Tue 1 Mar 2011, 13:27 Post subject: |
|
|
ja byłam zaraz po nwym roku u dentysty... pani dr kazał mi zmienić szczoteczkę na miękką i powiedziała żebym za mocno nie tarła bo i tak już mi krwawią dziąsła bardziej niż przed ciążą... powiedziała też żeby dodatkowo płukała zęby płukankami typu listerine czy colgate plax... i tyle... ziury mi się nie porobiły więc jest chyba ok  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Your_princess uzależniony

|
Posted: Thu 3 Mar 2011, 15:41 Post subject: |
|
|
Ja również będąc w ciąży chodziłam na kontrole do mojej dentystki... niczym się te wizyty nie różniły. Nawet uprzedzałam ją za każdym razem, ale ona "to niiiiiiiic..." godzinami żeśmy gadały o moim stanie m.in. jakie imię wybrałam, jakie jej się podoba, jej wspomnienia o ciąży, porodzie... i takie tam aż czasem nie było czuć bólu i to był plus tych pogawędek.
Następną wizytę mam 10 marca więc będę się chwalić bo już 7 miesięcy nie byłam, także będzie o czym mówić  _________________ Jesteśmy małżeństwem od dnia 27.06.2009r.
 |
|
| Back to top |
|
 |
monika1 guru

Joined: 03 May 2010 Posts: 4301 Location: zachodniopomorskie
|
Posted: Sat 12 Mar 2011, 16:35 Post subject: |
|
|
Dziewczyny a co ze znieczuleniem podczas ciąży.
Pytam bo po wszczepieniu implantu zęba będzie trzeba usunąć śruby lecznicze i będę musiała być znieczulona (a wtedy mogę już być w ciąży). Mój stomatolog mnie uspokaja ale ja się boję! Więc czy któraś z Was była znieczulana stomatologicznie podczas ciąży i czy może mi coś poradzić ? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Your_princess uzależniony

|
Posted: Sat 12 Mar 2011, 16:54 Post subject: |
|
|
ze znieczuleniem nie ma problemu
stomatolog ma rację. _________________ Jesteśmy małżeństwem od dnia 27.06.2009r.
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lusilla moderator

|
Posted: Sun 13 Mar 2011, 9:03 Post subject: |
|
|
musisz tylko powiedzieć, że jest prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Użyją wtedy innego znieczulenia. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
monika1 guru

Joined: 03 May 2010 Posts: 4301 Location: zachodniopomorskie
|
Posted: Sun 13 Mar 2011, 9:53 Post subject: |
|
|
Dzięki dziewczyny lekarz też mówił o innym znieczuleniu
Uspokoiłyście mnie  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Posted: Tue 8 Sep 2015, 11:19 Post subject: |
|
|
Ja byłam pierwszy raz na wizycie w 3mc, na szczęście nie miałam nic do roboty. Stomatolog powiedział tylko że dobrze by było usunąć kamień nazębny ale nie może tego teraz zrobić, bo wykonuje to metodą ultradźwiękową, więc będziemy wykonywać zabieg po porodzie. Kazał zgłosić się po 4 miesiącach do następnej kontroli, więc muszę zgłosić się w tym miesiącu. Ogólnie mówił, że ciąża w niczym nie przeszkadza, bo mają takie środki znieczulające że dziecku nic nie zaszkodzi, ale mimo wszystko mam nadzieję że nic mi się nie popsuło  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce