Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Wasza piosenka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnes22
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 27 Sie 2010, 13:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Zabiorę Cię właśnie tam" KANCELARIA

Kindl Z kimś takim jak ty.

Wielka miłość Seweryn Krajeński

Lista zaktualizowana piosenek, które wybierzemy na pierwszy taniec. To dopiero zobaczymy którą.

"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
loute
guru
guru

PostWysłany: Sob 28 Sie 2010, 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wonderful Tonight Eric Clapton. To było w samochodzie, w moje urodziny. Miało być w założeniu w Łazienkach przed restauracją Belvedere (gdzie zaraz potem poszliśmy na kolację), ale było ok -30 na dworzu i ręce zamarzały, i w ogóle wszystko zamarzało. Mieliśmy małego francuskiego szampana i kieliszki. Najpierw się napiliśmy (były w końcu moje urodziny mruga i wtedy dał mi pierścionek. A w tle w radiu leciała właśnie ta piosenka. Nie była to najbardziej wymarzona sceneria, ale warunki atmosferyczne nie pozwoliły inaczej oczko ) I tak byłam wtedy najszczęśliwszą kobietą na ziemii uśmiech

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 8:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piękna ta "Niebieska piosenka".

Hmm, myślę o takiej "naszej" piosence, ale tak naprawdę było ich wiele w naszym ponad 8-letnim związku..w sumie to zawsze, jak gdzieś jedziemy (jakiś taki wspólny wyjazd) to mamy tzw. "piosenkę wyjazdu". Często, jak np. leci coś o radiu to jedno pyta drugiego, no no a ta piosenka to jak gdzie jechaliśmy:) Więc jest mnóstwo takich skojarzeń. My bardzo lubimy piosenki Ani Dąbrowskiej, często śpiewamy wspólnie z nią i udajemy, że gramy;)) Rolling Eyes Rolling Eyes
Co do piosenki na pierwszy taniec weselny, to oczywiście mieliśmy pomysły na te najbardziej znane (i piękne!), typu "Zabiorę Cię właśnie tam", itp., ale znaleźliśmy sobie taką przypadkiem: Eleni "Tylko w Twoich dłoniach". Bardzo ładny tekst i pasuje do nas, nieraz sobie tańczyliśmy do niej..ogólnie to właśnie sobie ją puściłam i aż mi się łezka zakręciła Embarassed Rolling Eyes
Ale ostatnio przyszło nam do głowy, że chcielibyśmy się nauczyć pierwszego tańca, ale nie walca, jak wszyscy, tylko coś innego: i będzie to taniec z finału Dirty Dancing "Time od my life"- fakt piosenka po angielsku, a mój Narzeczony ceni jednak bardziej rodzimy utwory, no ale może nam się uda:P a, co język
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie świetny pomysł z Time of my life. Widziałm na Youtube jak para to tańczyła, i super im wyszło ( http://www.youtube.com/watch?v=ZYhlm9GTAQ0 ). Niestety jest też mnóstwo par, które zwaliły totalnie taki taniec: http://www.youtube.com/watch?v=2V3BZ-zmvfk&feature=related . Także przy czymś takim trzeba uważać i naprawdę dobrze się nauczyć no i mieć trochę "drygu" do tańca oczko

Mój R. nie lubi tańczyć i nie za bardzo umie. Tego się najbardziej boję, że nie będzie chciał dużo tańczyć smutny. Do tego jest bardzo nieśmiały przy innych ludziach, a będziemy mieć przecież sporą "widownię". Muszę coś wymyślić na pierwszy taniec, może pójdziemy na jakiś kurs pytajnik No i oczywiście mam problem z piosenką smutny

Powrót do góry
Lusilla
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzeba pamiętać że ma się w tym dniu suknię ślubna na sobie. Duża, elegancka suknia na kole i śmieszne wygibasy zupełnie do siebie nie pasują. Efekt końcowy może być zwyczajnie komiczny i niesmaczny.

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zoabczymy, jak się za to weźmiemy, bo może sami uznamy, że nie damy rady:) Sukni na kole raczej nie zamierzam mieć, ale na pewno trzeba wziąć pod uwagę, że może być całkiem niewygodnie:)
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 14:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co do piosenek, to jeszcze słyszałam, że ta jest dość często wybierana:)
http://www.youtube.com/watch?v=v1az2ki0LCU uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Sie 2010, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.youtube.com/watch?v=Jba6e6hKQ10

ja bym chciała tak zatańczyć i do tej właśnie piosenki. niestety ani ja, ani mój ukochany nie jesteśmy zbyt utalentowani tanecznie oczko trzeba będzie poćwiczyć uśmiech

Powrót do góry
MagdalenkaS
guru
guru

PostWysłany: Pon 30 Sie 2010, 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arsandra zakochałam się w tej piosence, aż mam chęć wziąć ją na swoją pierwszą uśmiech
Powrót do góry
the bride
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 9 Wrz 2010, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A myślicie,że coś w rytmach tango będzie ok;-)?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 12 z 23

Skocz do: