Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

kłopotliwy polter
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zwyczaje weselne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agbar
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 4 Mar 2010, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie by to nie przeszło. Mogłabym nawet powiedzieć tak ludziom, ale efekt byłby taki, że polterabend trwałby dwa dni a nie tylko jeden.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolcia25
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas na Śląsku polterabend jest znaną tradycją,choć nie każdy to lubi.Uważam,że jest to fajny zwyczaj, o ile goście znają umiar i nie rzucają porcelany do póznych godzin uśmiech Podczas takiej imprezy trzeba uważać żeby się nie skaleczyć sprzatając porcelanę.
Powrót do góry
agusia_89_19
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 11 Cze 2010, 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też uważam że to fajny zwyczaj uśmiech nie wyobrażam sobie żeby nie było poltra, przecież nie trzeba balować całą noc uśmiech o 24.00 ogłosimy koniec imprezy, posprzątamy ze stołu i tyle.

A co do sprzątania, to zauważyłam że przy domu panny młodej stawiają wielką skrzynię i tam goście tłuką szkło, więc dużego bałaganu nie ma uśmiech chyba że znajdą się złośliwcy oczko
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 12 Lip 2010, 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cieszę się, że u mnie nie ma takiego zwyczaju. Ponadto z sąsiadami na klatce nie mamy bliskich kontaktów, o ślubie nie wiedza, a znajomi też w ogóle nie znają takiego zwyczaju

Powrót do góry
Kiewka
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 15 Lip 2010, 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurcze. Ja pochodze z Warmi. U nas takich tradycji nie ma. Ale czesc rodziny mojego S. pochodzi ze slaska. WIec zapowiedzieli ze przyjada ''trzaskac''. Jak opowiedzialam to znajomym to zamiast mi wspolczuc podlapali temat Shocked . Mieszkam na 7 pietrze juz widze ta jazde. Zwlaszcza ze jedna rodzina ze slaska tez miala trzaskanie na 7 pietrze i do 3 rano zamiatali cala klatke Shocked
Oj juz sie boje Confused
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 22 Lip 2010, 14:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem z Mazowsza, u mnie nie ma takiego zwyczaju, ale dwa lata temu mój mąż, wtedy chłopak jeszcze zabrał mnie na wesele do rodziny na Kujawy. Tam brałam udział w tym właśnie "polterze". Fajna to sprawa, ale ja uważam, że to dość kłopotliwe. Impreza się może przeciągnąć do późna, a poza tym to sprzątanie....
Stefcia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 22 Lip 2010, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem z samego centrum Kujaw i u nas nie ma tego

Powrót do góry
Piccolo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 1 Sie 2010, 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mamy polter Very Happy ale ja jestem z tego powodu baaardzo zadowolona Very Happy lubię jak się schodza ludzie i kupa śmiechu przy polterze jest Very Happy owszem młodzi są zarabani ale od tego jest polter, ślub, wesele i poprawiny Very Happy a poza tym ja to odbieram jako nie okradzenie z chwil samotności dla siebie i odpoczęcie przed ślubem tylko jako przejaw życzliwości dla nas ze strony rodziny czy sąsiadów uśmiech przecież po to przyniosą tłuczanki, żeby nam dobrze życzyć na małżeństwo Very Happy
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 18 Sie 2010, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas też jest zwyczaj poltru uśmiech do tej pory odbywały się one zawsze w piątek czyli dzień przed ślubem, lecz od jakiegoś czasu wiekszość poltrów odbywa się tydzień przed weselem (w piątek). Myślę, że to bardzo dobry pomysł ponieważ goście którzy chcą przyjść przyjdą i nie będą gadać,że nie było a para młoda ma cały tydzień żeby po nim odpocząć lol My na pewno zrobimy poter tydzień przed weselem oczko

Powrót do góry
Piccolo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 19 Sie 2010, 8:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My mieliśmy polter dzień przed ślubem język
Ale szczerze powiem dopiero wtedy poczułam, że już już teraz zaraz. Tydzień prędzej tego nie czułabym. I było super Very Happy
W sumie jeśli chodzi o niewyspanie to i tak byłam trochę zdenerwowana i nie umiałam spać. Polter skończył się około północy, o 2 zasnęłam i spałam 2 godziny. Więc wszystko jedno mi było czy bylam zmęczona zamiataniem czy nie oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zwyczaje weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Strona 11 z 14

Skocz do: