|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
smkttwmm bywalec

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 23:38 Temat postu: |
|
|
Nasze poprawiny planujemy zrobić właśnie w formie garden party Goście przyjezdni pojadą już co prawda w niedzielę rano, ale tych z rodziny, którzy będą na miejscu zaprosimy do domu i spróbujemy to jakoś urządzić Przy odrobinie szczęścia i muzyka będzie, więc może nawet uda się trochę potańczyć  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Wto 10 Sie 2010, 8:40 Temat postu: |
|
|
smkttwmm strasznie mi się podoba ten pomysł i może i mi się uda jakośto zorganizować. Przecież w razie niepogody można szybko się przenieść do domu  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sro 11 Sie 2010, 15:43 Temat postu: |
|
|
| mapia napisał: | u nas poprawiny niewiele różnią się od pierwszego dnia wesela toteż zdecydowana większość gości ubiera garnitury, a panie -sukienki |
ale przecież nie ta samą suknię.
| Cytat: | słyszałam juz o czyms takim, że Panna mloda miala dwie(!) suknie slubne: jedna biala - na pierwszy dzien, a druga ecru- na poprawiny  |
a czemu nie?? ja bym tak chciała moja kuzynka miała białą na wesele i czerwoną na poprawiny. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mapia uzależniony

|
Wysłany: Sro 11 Sie 2010, 21:47 Temat postu: |
|
|
Miss, no nie ta samą suknie oczywiscie
wszystko OK jak Panna Mloda może sobie pozwolić na zakup sukni ( u tamtej kazda po 3tys zł . . . ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Czw 12 Sie 2010, 9:08 Temat postu: |
|
|
mapia ja też tak będe miała i nie widze w tym nic złego W dniu ślubu dużą,księżniczkową białą suknie a na poprawiny skromną ecru  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 12 Sie 2010, 12:36 Temat postu: |
|
|
| mapia napisał: | Miss, no nie ta samą suknie oczywiscie
wszystko OK jak Panna Mloda może sobie pozwolić na zakup sukni ( u tamtej kazda po 3tys zł . . . ) |
jak się poszuka to i taniej się znajdzie. poza tym są krawcowe (moja chrzestna jest krawcową i głowę dam ,ze to ona szyła ta czerwoną keickę dla mojej kuzynki) albo można kupić nie-ślubną, skromniejszą i dużo taniej. z pewnością wiele dziewczyn tak robi, a goście nawet się nie kapną skąd ta sukienka. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kwiatuszek85 bywalec

|
Wysłany: Wto 5 Paź 2010, 16:17 Temat postu: |
|
|
My poprawiny urządzimy w formie garden party w moim ogrodzie. Rodzina z dalsza na pewno będzie nocować u nas więc postanowiliśmy zrobić przyjęcie poprawinowe właśnie z nimi i znajomymi którzy nie będą na weselu. Jeśli chodzi o sukienkę na poprawiny to mam już swój typ: biała do kolan z piórkami i kryształkami piękna i idealna właśnie na poprawiny _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sony85 maniak

|
Wysłany: Sro 6 Paź 2010, 16:32 Temat postu: |
|
|
też bym chciała w ogrodzie..ale my dopiero bedziemy użądzac sobie ogródek altanke i te sprawy po ślubie więc nic z tego.....ale pewnie poprawiny bądą w domu z najbliższą rodziną... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
polly uzależniony

|
Wysłany: Pon 8 Lis 2010, 13:27 Temat postu: |
|
|
przenoszę zatem na ten wątek
| Juliette napisał: | | polly napisał: | a powiedz, jak wyglądała kwestia muzyki?
i jak długo trwały poprawiny? |
Muzyka leciała ze zwykłego odtwarzacza CD. A poprawiny trwały całe dwa dni Zaczęły się ok. godz. 13 w niedzielę (oczywiście każdy przyjeżdżał jak mu pasowało). Mniej więcej połowa gości pojechała wieczorem do domu, reszta została na działce Dla chętnych (głównie młodzieży) porozkładane były namioty, a w domu materace. A od rana impreza znowu się zaczęła  |
jeszcze tutaj poczytałam o tych poprawinach w formie garden party..i tym bardziej chcę takie mieć
dzięki za odp  _________________

Ostatnio zmieniony przez polly dnia Wto 10 Kwi 2012, 0:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yenna maniak

|
Wysłany: Pon 8 Lis 2010, 15:09 Temat postu: |
|
|
A my poprawinom mówimy zdecydowanie NIE. Nie trafia do mnie ich idea. Może dlatego, że nigdy za nimi (będąc gościem) nie przepadałam. Lubię bawić się na weselu, tańczyć do późnych godzin nocnych. Ale przedłużanie - czasem na siłę - zabawy i jedzenia dla mnie mija się z celem. Wolę w ten dzień wypocząć. Często przed kolejnym ciężkim tygodniem w pracy. Zawsze mi tez było żal młodych, że zamiast tak naprawdę cieszyć się sobą i tylko sobą, także w niedzielę dla siebie za wiele czasu nie mają.
Ja chętnie poranek poweselny spędzę wylegując się w łóżeczku u boku mego męża Po południu udamy się w plener na szaloną sesję A w poniedziałek na tydzień w góry  _________________ 04.06.2011
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|